GVAPARTICIPA

Propostes d'inversió amb àmbit: Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Esta partida te un pressupost de 37.500.000 €

La memòria democràtica a classe, mirada de futur

28-05-2021  •  Cristian  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

La divulgació entre els i les més joves del important paper democratitzador i de progres social i polític que va suposar la proclamació de la II República, així com els fets ocorreguts durant el colp d'estat, la guerra civil i la posterior dictadura, de manera que el projecte consiteix en articular un contracte de serveis per a la realització en tots els IES del País Valencià de dues sessions al llarg del curs acadèmic (o les que se determinen) destinades a les classes d'ESO i per a l'edició i impressió de material didàctic per a treballar-lo en eixes sessions, amb un efocament dirigit a la sensibilització preventiva contra la intolerància a través de la memòria democràtica.

Per al proper curs 2021/22 a les sessions de la Memòria es podrien plantejar amb el programa i línies d'actuació següents (o el que se determine per historiadors i pedagogs):

1. Les sessions podem tratctar: "TESTIMONIS DE LA REPRESSIÓ FRANQUISTA: 1939-1975". De les Fosses de Postguerra al Tardofranquismo en format de 3 ponències: Arqueologia forense, Fosses i Repressió Tardo- franquista amb suport de material audiovisual i una última part per a la participació i debat de l'alumnat.

2. Les sessions de la Memòria en els nostres pobles, ciutats i barris amb una temàtica més àmplia i difonent aspectes diversos de la vida i la lluita sota aquella dictadura:

• La dona i la repressió i marginació franquista. La dona a la reraguarda.

• Espanyols en la Segona Guerra Mundial. "La Nou".

• Educació i República. Missions Pedagògiques. Colònies Escolars.

• La guerrilla antifranquista.

• Brigadistes i Brigades Internacionals: solidaritat internacional.

• València capital de la República.

• Exili obrer - exili intel·lectual.

• Espanyols i valencians en els camps d'extermini nazis.

• Els Camps de Concentració i treball esclau de l'franquisme.

• La Corrupció i les famílies oligàrquiques de el règim.

S'adjunten diversos treballs, dels molts publicats, al respecte.

14 avals

Reciclar té premi sempre

26-05-2021  •  Consell Valencià de la Joventut  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Després de l'excessiva utilització d'envasos i plàstics en general és necessari un sistema per a fomentar el reciclatge.

Per a això, podrien existir màquines dins dels propis centres comercials, supermercats, places, etc. que, mitjançant el reciclatge d'envasos pot existir un intercanvi el resultat del qual siguen cupons amb descompte a manera d'agraïment per haver reciclat l'objecte.

Aquest tipus de sistema es podria utilitzar també com a incentiu per a comprar en el xicotet comerç i local. 

Així mateix, també podria existir l'opció que els diners de l'envàs pogueren anar destinats a alguna ONG encarregada de temes de sostenibilitat.
 

11 avals

TALLERS EDUCACIO VIAL PER A NENES I NENS ALS CENTRES EDUCATIUS

28-05-2021  •  ASUN GARCIA  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

S'ADJUNTA DOCUMENT AMB DESCRIPCIÓ

4 avals

Campanyes de formació especialitzada dirigida als professionals de l'hostaleria

28-05-2021  •  IGE  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

La Comunitat Valenciana alberga una rica gastronomia, en acostar-nos als pobles xicotets – menys de 1.500 habitants – de la comunitat, podem conéixer productes que s'elaboren com antany, els plats típics, dolços tradicionals i productes locals.

El gran problema de despoblació que pateixen aquests municipis de menys de 1.500 habitants, els quals anys rere d'anys es van agreujant, provoca que cada vegada hi haja menys professionals en el sector de l'hostaleria. Per això es demana el suport econòmic de la Generalitat Valenciana mitjançant una línia d'ajudes a municipis de menys de 1.500 habitants per a implantar formació especialitzada i una campanya de sensibilització dirigida a aquests professionals amb l'objectiu de posar en valor i utilitzar el producte local del municipi.

Sense avals

Reincorporació dels PIJ

15-05-2021  •  Ana Lucia Perez  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Eres jove i vols informar-te? Els PIJ son punts d'informació juvenil que han anat desapareixent degut a la mala gestió d'aquests. Volem recuperar la figura dels PIJ'S per a connectar a la gent jove a través de la informació i les ferramentes que ja existeixen on es pugen produïr encontres entre una persona professional i el jove per tal d'accedir a la informació en horari adaptats a la vida dels joves amb la possibilitat de atenció online i espais públics.

En aquets espais podràs obtindre informació sobre beques, el carnet jove, programes d'estudi a l'extarnger, activitats que els puga interessar als joves, etc.

A més, ens agradaria fer una campanya de difusió per a mostrar a la juventut l'existència d'aquests espais.

Amb açó volem aconseguir combatre la desinformació en la gent jove i donar a veure activitats les quals pot ser els joves no sabien que existien i que podien fer-les. 

<3

23 avals

Adéu al caloret a les aules ( aire acondicionado )

20-05-2021  •  Sh3ila05  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Todos hemos sufrido el horrible calor en las aulas durante los meses más calurosos del año. Nuestro rendimiento se ve afectado a causa del malestar que nos causa las altas temperaturas de Elche dentro del aula. 

Proponemos la instalación y mantenimiento de aire acondicionado en todas las aulas de todos los centros educativos en la Comunidad Valenciana. 

La instalación de dichos aires acondicionados mejorarían nuestro rendimiento permitiendo que nuestra concentración sea mayor a la hora de estudiar.

8 avals
Mapa línia XYZ

Projecte museístic línia XYZ

30-05-2021  •  Cristian  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

La línia XYZ és una línia de gairebé 150 quilòmetres de trinxeres i búnquers, la major línia fortificada de la història d'Espanya, en la qual es van enfrontar pràcticament mig milió de soldats, uns 200.000 per la part republicana i 260.000 de la part sublevada. Aquest front s'estenia des d'Almenara, a Castelló, fins a Santa Creu de Moya, ja en Conca, recolzant-se en les crestes muntanyoses adjacents a la mar, la serra d'Espadà i després les del Toro i Javalambre.

Es tracta de la crecació d'un projecte museístic amb la linia XYZ. Aquest projecte requereix de la contractació de serveis per a la recuperació del patrimoni bèl·lic, i posteriorment, de l'elaboració d'un projecte museístic integral (en la part que afecta al territori valencià). Aquest projecte pot potenciar de manera secundària el turisme rural i l'esport en entorns naturals, ja que la linia discurrix per pobles de l'interior.

CREACIÓN DE PRODUCTO TURÍSTICO DEL PATRIMONIO BÉLICO DE LA GUERRA CIVIL ESPAÑOLA EN LA COMUNIDAD VALENCIANA EN LA LÍNEA XYZ (BATALLA DE LEVANTE)

L’última i oblidada victòria republicana

La 'Línea XYZ': una ruta de 150 km de trincheras y búnkeres por el frente de la Guerra Civil

https://www.fvmp.es/red/linea-x-y-z/

https://liniaxyz.com/

https://www.comunitatvalenciana.com/es/castello-castellon/almenara/museos/centro-de-interpretacion-de-la-linia-xyz

21 avals
Circuit cultural valencià

Creació d'un Circuit Cultural Valencià als municipis en despoblament

25-05-2021  •  IGE  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

La cultura, potser, una part de la solució per poder revertir la problemàtica del despoblament en els municipis valencians. És per això que es planteja una línia d'ajudes al 100% de finançament a les entitats locals, o la creació del circuit per part de l'Institut Valencià de Cultura encaminada a la creació d'un Circuit Cultural Valencià exclusiu per als municipis en risc de despoblament. Aquest Circuit seria idèntic a l'actual que hi ha al nostre territori, però que, molts municipis menuts no poden optar a incorporar-se degut a la seua manca de recursos, per tant, és convenient crear un nou Circuit en els pobles en risc de despoblament i omplir així, els nostres pobles d'activitats cultural i mantenint una agenda cultural viva.

Mitjançant la cultura, es pot crear un sentiment de pertinença i d'arrel d'aquelles persones amb contacte amb el seu municipi, però que viuen a les ciutats. Aquesta s'incrementaria creant una agenda cultural viva als municipis en risc de despoblament.

13 avals
Ampliación Parque Público de Viviendas

Ampliación Parque Público de Viviendas ÁREAS METROPOLITANAS

20-05-2021  •  Juan Antonio Caballero (presidencia CAVE-COVA)  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Capítulo VI, de inversiones reales en nuevas infraestructuras y bienes de uso general, bienes de patrimonio histórico artístico y cultural, edificios y otras construcciones, material de transporte, mobiliario y enseres o bienes de carácter inmaterial como los gastos de investigación y desarrollo

Ampliación del Parque de Vivienda Público en régimen de alquiler social. Inversión de 37.500.00€ para adquirir, construir o rehabilitar viviendas. Aspectos colaterales positivos importantes creación de empleo y fijación de población. Además del efecto fundamental sobre el mercado de alquiler. Se conseguirían del orden de 400 viviendas.

Proponemos una distribución entre las tres áreas metropolitanas de la  Comunidad Valenciana (Vila-Real-Castelló, València y Elx- Alacant) de forma proporcinal a su población.

 

 

10 avals

REHABILITAR CASTELL D'ALMENARA

27-05-2021  •  Estíbaliz Pérez  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

L'ajuntament d'Almenara ha contratar el Pla Director per rehabilitar el CAstell d'Almenara, però necessitarem de les administracions superiors per a poder fer la posterior rehabilitació.

 

6 avals

Generalibeques

25-05-2021  •  Consell Valencià de la Joventut  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Necessitem noves beques per a oferir més oportunitats a les persones joves d'avui dia.

Aquestes beques, en principi, volem que estiguen destinades a totes les persones joves de entre 14 i 25 anys, de qualsevol condició familiar i econòmica. Independentment d'això, només podran fer-les servir les persones que tinguen un alt nivell de francés o anglés, amb notes per damunt de 9. Seran viatges de 6 meses, de setembre fins a febrer.

Amb aquestes beques esperem que les persones estiguen més motivades i millores el seu futur amb més oportunitats. S'organitzarà a la Comunitat Valenciana (només podran gaudir d'aquestes beques les persones valencianes), des de la qual es faran viatges a fiversos països: França, Estats Units i Regne Unit.

45 avals

Campanya de conscienciació a favor del consum de productes locals.

30-05-2021  •  Joseantoniovg  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

El consum de producció agrícola local té diversos avantatges. D’una banda, promou l’ocupació en un sector que ha patit un clar retrocés els darrers anys i fa que les terres valencianes (moltes d’elles ara abandonades) tinguen una utilitat immediata. D’altra banda, es promou un consum responsable i més sostenible, donat que no cal invertir una gran quantitat de combustible en el transport dels productes (que sovint, i sense adonar-nos, venen de l’altra banda del món), a més, es tracta de productes de qualitat i que donen sentit al que coneixem com a ‘dieta mediterrània’ i que forma part de la nostra cultura i història. 

Per això propose que es faça una campanya de conscienciació d’àmbit autonòmic i que arribe al distints mitjans de comunicació (TV, ràdio, periòdics digitals, xarxes socials, etc) sobre la importància de consumir productes agrícoles de proximitat. A més, seria interessant que aquesta campanya tingués distintes vessants depenent del seu públic objectiu, destacant la importància d’arribar a les persones més joves, donat que és molt important desenvolupar hàbits de vida saludable en les primeres etapes de la nostra vida.

10 avals

Elaboración de Un Plan Integral de Actuación para las Personas Con Discapacidad

30-05-2021  •  Luis Vaño Gisbert  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Tendrá como objetivos orientar, consolidar y establecer prioridades en las actuaciones e inversiones públicas y privadas, en cumplimiento de los dispuesto por el artículo 5 de la Ley 11/2003 de 10 de abril, por la que se aprueba el Estatuto de las Personas con Discapacidad de la Comunitat Valenciana.

a) Aprobar un Plan Integral de Actuación para las personas con discapacidad de la Comunidad Valenciana, de carácter cuatrienal con dotación presupuestaria propia, que tendrá́ como objetivos orientar, consolidar y establecer prioridades en las actuaciones e inversiones publicas y privadas en la materia objeto de esta ley. 

b) Investigar, formar, sensibilizar y difundir en la realidad que presenta el sector social de las personas con discapacidad, prestando especial atención a sus características especificas y necesidades. 

La discapacidad ha de ser objeto de atención especifica y preferente por parte de las políticas públicas. Por un lado, porque esta suele implicar unas necesidades de apoyo (personal o técnico) para la realización de las actividades (básicas, instrumentales o avanzadas) de la vida diaria. Por otro lado, porque la discapacidad es un factor de desigualdad y mayor vulnerabilidad a la exclusión, derivada fundamentalmente de la discriminación y segregación que históricamente ha vivido este colectivo. 

5 avals
Labora

Ajudes a la contractació de nous AODL de LABORA a municipis en despoblament

26-05-2021  •  IGE  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Els municipis més xicotets del territori valencià es veuen afectats per una manca de personal tècnic als ajuntaments, ja siga per què no tenen, o per què el personal el tenen compartit amb altres ajuntaments. Entre aquest personal destaca la falta de personal tècnic, una figura necessària per als municipis en risc de despoblament,per a que promocione econòmicament la zona i que generen ocupació en la zona i activitat empresarial.

Per això, es veu necessari traure una línia de subvencions per a les entitats locals, finançades al 100% o amb un percentatge elevat per a la contractació de personal tècnic com a Agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL), que ajuden a crear iniciatives i projectes per a desenvolupar els municipis més xicotets i poder impletentar polítiques actives d'ocupació que revertisquen la situació del despoblament que pateixen els municipis de l'interior.

9 avals
ALIMENTOS

AYUDAS PARA COMPRA DE ALIMENTOS A CIUDADANÍA EN SITUACIÓN DE PRECARIEDAD.

27-05-2021  •  GABRIELA TABOADA NUOZZI  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Bonos para compra de alimentos en supermercados a quien su alquiler supere el 40 por ciento de su sueldo o pensión o en situación de desempleo.

8 avals

1. Realizació d’un itinerari i guía didáctica a Paterna

28-05-2021  •  Alborsan  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

  1. ( amb format audiovisual i paper amb testimonis dels familiars dels represaliats que son de pobles de tot el Pais Valencià) del cementeri de Paterna, Camí de la sang i el Terrer de Paterna.

Consisteix en realitzar una guía didáctica amb itineraris per a les la visites dels centres educatius i ciutadans interessats per a conèixer i estudiat la Memòria de la repressió al Pais Valencià, ja que els represaliats eren de tots els pobles del Pais Valencià e inclús d’altres Comunitats Autonòmiques..

7 avals
Voluntariado_digital.jpg

Fomento de la participación voluntaria digital

26-05-2021  •  Antonio Casañez  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

En 2020, con la pandemia, se ha demostrado la capacidad de compromiso de la sociedad Valenciana con el incremento de las personas que han comenzado a realizar voluntariado. Datos de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana estiman este incremento en unas 250.000 personas durante el año pasado.

Toda esta solidaridad se ha podido movilizar a través de las Entidades de Voluntariado, tanto de manera presencial (cubriendo necesidades básicas de alimentación, salud, soledad, etc) como de manera telemática (impartiendo formación a distancia, acompañando a personas en situación de soledad, asesorando en trámites o atendiendo llamadas de apoyo psicosocial).

Esta modalidad, la digital, permite que personas con competencias muy específicas puedan dar apoyo a personas con necesidades a cubrir que muchas veces no puede hacerse de manera presencial (bien sea por que no hay voluntariado cualificado en su población o comarca o bien por que la persona beneficiaria de la ayuda no puede desplazarse).

Es especialmente interesante la transferencia de conocimiento y participación que puede haber desde zonas más densamente pobladas y con mayor probabilidad de tener voluntariado con competencias más específicas a zonas menos pobladas y que puedan tener dificultades de acceso a estas personas voluntarias, constituyéndose esta modalidad de participación en un sistema vertebrador de la solidaridad entre territorios, dando especial soporte a las zonas más despobladas.

La finalidad de esta propuesta es que se destinen fondos del presupuesto participativo para el fomento del voluntariado digital en las siguientes líneas:

  • Campaña de concienciación ciudadana sobre esta modalidad de voluntariado. Se propone al menos una campaña en medios de comunicación convencionales (televisión, radio, MUPIS) y otra en medios digitales.
  • Formación y apoyo a las Entidades de Voluntariado para que puedan implantar este tipo de modalidad de participación. Realizar al menos una formación sobre participación digital por comarca de la Comunitat Valenciana.
  • Inversión en equipos de acceso (sistemas informáticos, tablets, etc) para que las personas usuarias que no tengan disponibilidad de medios puedan acceder a Internet para que puedan recibir apoyo de voluntariado digital. Entregar al menos 100 equipos por comarca a personas en situación de exclusión digital de la Comunitat Valenciana.
  • Inversión en equipos de acceso (sistemas informáticos, tablets, etc) para que las Entidades de Voluntariado puedan implantar esta modalidad de participación voluntaria. Entregar al menos 30 equipos por comarca a Entidades de Voluntariado de la Comunitat Valenciana.

 

Unión con ODS.  

Esta propuesta está vinculada al ODS 9, Industria, Innovación e Infraestructuras, en tanto que promovemos la transformación digital de la Solidaridad de las Valencianas y Valencianos,  del ODS 10, reducción de las desigualdades, al garantizar el acceso a actividades de apoyo y soporte sin tener en cuenta dónde esté la persona beneficiaria  y al ODS 16, paz, justicia e instituciones sólidas en tanto que las personas voluntarias podrán participar en actividades altruistas.

3 avals

Promoció, us i normalització del VALENCIÀ en els àmbits professionals i negocis

18-05-2021  •  Eugènia Saval Llorca  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Cal continuar promocionant la nostra llengua i la nostra cultura  a tots els àmbits perquè està en una situació fràgil. Sense negar l'acollida d'altres llengues i cultures que cohabiten al PV i que enriqueixen també la nostra, però sense necessitat de negar o menysprear la nostra. Una llengua és vida, és societat, és cultura, és maneres de veure de comprendre i d'apreciar el món. 

40 avals

Formación para la prevención de adicciones

28-05-2021  •  LIDIA GARCIA  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

Necesidad de formar a la población sobre el peligro de las adicciones, como prevenirlas y apoyo y acompañamiento en la salida de estas. Se podrían crear charlas en la infancia y juventud sobre el tema y seguimiento y acompañamiento a la gente que ya tiene la adicción y quiere salir. 

  

El Objetivo de Desarrollo Sostenible que corresponde a esta iniciativa es el: 3 Salud y Bienestar, objetivo que busca garantizar una vida sana y promover el bienestar en todas las edades. Gracias a esta iniciativa también se puede ayudar de manera transversal a reducir las desigualdades existentes, y tener una educación de calidad. 

3 avals
Mercat

Creació d'un economat púclic-cooperatiu de productes agrolimentaris valencians

24-05-2021  •  DCM  •  Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)

El camp valencià està patint una greu crisi des de fa molts anys, i els grans distribuidors alimentaris no estan a l'alçada del problema essent, en molts casos, la porta d'entrada de productors exportats que no fan més que seguir enfonsant els preus del camp. Per altra banda, la ciutadania en general està patint la pujada de preus dels productes bàsics de productes que venen de l'altra banda del món. 
Impulsar un economato públic-cooperatiu ens permeteria per una banda que molts productors xicotets tingueren una venda assegurada dels seus productes, fixant població a territoris en despoblament i proveïnt de productes de qualitat, de temporada, locals i ètics a la ciutadania, abarantint el seu accés ja que el producte és local. 

El funcionament seria senzill: la GVA trauria ajudes o directament compraria locals a on posar els economatos i els consumidors pagarien una xicoteta quota regular per accedir a comprar productes propis a un preu raonable. Aquesta proposta permet la generació i manteniment d'mepreses socials, microempreses, productors agroecològics i d'altres iniciatives lligades al sector primari i per altra generaria llocs de treball de qualitat dins dels propi economats. 

La idea és poder institucionalitzar exemples que ja funcionen com la cooperativa SOM ALIMENTACIÓ de València: https://somalimentacio.com/

18 avals