GVAPARTICIPA

Logo de CONSUL

Tornar

Tallers per a Educació Secundària per la Igualtat de Gènere

Escola Valenciana - Natxo Badenes Escola Valenciana - Natxo Badenes  •  25-05-2021  •  Comunitat Valenciana  • 

Tallers per a Educació Secundària per la Igualtat de Gènere
Tallers per a Educació Secundària per la Igualtat de Gènere

Codi de proposta d'inversió: 314 

La violència per raó de gènere és la màxima expressió de la desigualtat entre homes i dones. Malgrat les nombroses accions que es realitzen amb l'objectiu d’eradicar la violència masclista, segueix sent necessari un treball en tots els àmbits de la societat, ja que la violència per raó de gènere parteix d'una determinada socialització, en la qual homes i dones estan destinats a complir papers desiguals.

L'educació i la cultura tenen un paper fonamental en la transmissió dels rols i estereotips que s'atribueixen a cadascun dels sexes, per tant l'àmbit de l'educació és fonamental en el treball per a eradicar la violència masclista.

La proposta que es presenta s'enfoca a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, per tant es planteja un treball adaptat a les qualitats particulars de l'adolescència, etapa definida per la psicologia com una etapa fonamental, ja que és en aquest moment quan es prioritza la construcció de la identitat pròpia i diferenciada.

Proposta

Que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives òbriga una línia de subvencions per a entitats sense ànim de lucre perquè organitzen, dinamitzen i realitzen aquests tallers en els centres de Secundària que ho sol·liciten.

L’oferta d’aquests tallers es faria als centres que imparteixen Educació Secundària de tot el territori valencià, i es posaria el límit, si escau, segons els recursos econòmics que s’hi puguen destinar.

En el seu defecte, l’organització d’aquesta iniciativa podria ser assumida directament per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Cost aproximat de la proposta

200.000 euros

 

Propuesto en nombre de: Escola Valenciana

Documents (1)

Informe de viabilitat

Per a poder donar viabilitat a aquesta proposta complint amb els criteris 9.2c y 9.5c de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022., es reformula a mitjançant l'ampliació de la línia de subvenció corresponent, complementant i incrementant la partida destinada a aquest efecte en 30.000€ més, amb càrrec als pressupostos participatius. Per tant, la proposta es concreta mitjançant el increment de la línia de subvenció d’ajudes econòmiques destinades a entitats sense ànim lucratiu per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entre dones i homes i/o l’associacionisme de dones, a la Comunitat Valenciana en la quantitat proposada.


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
 • Administrador #7  •  24/06/2021 10:16:08

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comunitat Valenciana", només són necessaris 300 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  Sense respostes
  • Mateo Cristóbal

   Me parece una burla que elijamos el idoma castellano y se nos pongan todos los informes y explicaciones de actuación y propóstos en valenciano exclusivamente. Son antidemócratas, ilegales, déspotas y cínicos al mantener esta discriminación a los ciudadanos que pagamos nuestros impuestos y tenemos el derecho, y la Generalidad la obligación, de respetar el idioma castellano para los que lo elijan y no obligar, tiránicamente, a leer un idioma que no se entiende. Cumplan la Ley, como Uds. exijen que se cumplan las que afectan a los ciudadanos.

   Sense respostes
   • Joaquín Luis Payá

    Per desgràcia, iniciatives com aquesta son molt necessàries. Espere que se puga portar a terme.

    Sense respostes
    No hi ha fites definides