GVAPARTICIPA

Propostes d'inversió amb àmbit: Comarques Centrals (150 suports)

Esta partida te un pressupost de 13.763.500 €

tren 10 polzades

Tren Turístic Via Verda del Serpis (L' Orxa-Vilallonga)

27-05-2021  •  Jaume Gómez Garrido  •  Comarques Centrals (150 suports)

El tren Alcoi-Gandia, més conegut com el tren dels anglesos va deixar de funcionar al 1969 deixant un llegat important de patrimoni per on va passar. Actualment aquest trajecte es conegut com la via verda del Serpis, un trajecte on el traçat recorre de la mà del riu Serpis un dels paisatges més espectaculars del nostre territori. Concretament al trajecte de L'Orxa (Alacant) a Vilallonga (València) el paisatge augmenta en bellessa i amaga al seu interior un museu a l'aire lliure com son fàbriques de llum, forns, ponts, casselles, assuts, ermites i aiguades a banda de la natura que es conserva verge. 

Aquesta proposta de tren turístic vol apropar amb un tren de 10 polzades el retorn d'aquest tren amb un model semblant a les antigues "Beyer & Peackook"  i amb un cost molt econòmic de muntatge i reproducció la visita de turístes a recòrrer aquest paratge. Aquest tren és un bon reclam turístic per als pobles afectats i colindants omplint d'una atracció com s'està fent a altres territoris i on queda demostrat que potser sostenible amb l'entorn a banda de ser una activitat lúdica i cultural per tot el patrimoni que hi ha amagat. 

Aquest tren pot encaixar perfectament dins del projecte que s'està estudiant per construir la via verda del Serpis al 2023.

 

Gràcies.

33 avals
Chimenea_SERPIS.JPG

Recuperación "Chimenea Industrial cauce río Serpis en Alcoy"

27-05-2021  •  Nando Pastor  •  Comarques Centrals (150 suports)

Se trata de la recuperación de una chimenea industrial y el conjunto en la que ésta se ubica: un antiguo molino papelero a orillas del río Serpis a su paso por Alcoy

18 avals

Construcció d'un Pàrquing per a l'Hospital Verge dels Lliris

27-05-2021  •  ASOCIACIÓN DE VECINOS SANTA ROSA-LA MISTERA (ALCOY)  •  Comarques Centrals (150 suports)

Un problema visible és la falta de zones de pàrquing a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi ja que l'espai destinat al mateix és molt reduït, no sent suficient per a tanta demanda dels usuaris que es desplacen en va vehicular privat des de les diferents poblacions ateses per l'hospital comarcal i les zones aptes per a aparcar són escasses

20 avals
Itinerario entre Cocentaina y Gorga (primer pueblo del Valle)

Mejora o nuevo trazado en las carreteras entre el Valle de Zeta y Cocentaina

28-05-2021  •  Juan Segura  •  Comarques Centrals (150 suports)

Las carreteras para llegar al primer municipio del Valle del Zeta desde la capital de la comarca, Cocentaina, son la CV790, CV706 y CV710. Siendo el itinerario para llegar al Valle: un primer tramo de la CV 790, posteriormente la totalidad de la CV 706 y finalmente un tramo de la CV 710.

Actualmente estas 3 carreteras constituyen el itinerario más corto de acceso y, por tanto, son la principal via de acceso al Valle, así como a otras poblaciones cercanas. No obstante, el sinuoso trazado de las carreteras, el estado de las mismas (llenas bultos en el asfalto debido a raices de arboles, hundimientos en el mismo, parches de asfalto encima del que ya habia, etc),  así como la estrechez en algunos tramos del trayecto dificultan mucho el tráfico e incluso son peligrosos para la conducción.

Los municipios que conforman el Valle de Zeta son: Gorga, Balones, Benimasot, Tollos, Fageca , Famorca y Quatretondeta. Son municipios a los cuales les es muy dificil evitar que sus ciudadanos no se vayan a otras zonas a vivir debido a los pocos servcios de los que disponen, pocas ofertas de trabajo, dificultad de accesos, etc. En este sentido, el estado actual de las carreteras antes mencionadas para poder llegar a estos municipios no ayuda para nada a frenar el despoblamiento de los mismos. 

La problemática que supone este estado de las carreteras llega al punto de tener que detener el vehiculo al venir un camión de frente, ya que ambos vehiculos no caben a la vez; también supone un peligro para la conducción debido los diversos hoyos, bultos, parches en el asfalto, etc, en definitiva difulta el trafico diario por dichas carreteras.

Por tanto, el actual estado de las carreteras es un incentivo más a que la población vea más dificultad para poder vivir en estos municipios y decida irse a vivir otras zonas, incluso decidir montar su comercio, empresa o negocio en otras zonas con mejores accesos.

En conclusión, esta mejora o incluso un nuevo trazado de estas carreteras supondria un primer paso para revertir el despoblamiento que sufren estos municipios, falicitanto así los desplazamientos de los ciudadanos y contribuyendo a una mejor comunicación con la capital de la comarca, que cuenta con muchos de los servicios necesarios a dia de hoy de los que no disponemos en estos municipios.

9 avals
Planta Compostatge a Tavernes de la Valldigna

Planta de compostatge per al reciclatge de matèria orgànica i generació d’abo

21-05-2021  •  Eva Palomares Ferrer  •  Comarques Centrals (150 suports)

Valencià

Construcció d’una planta de compostatge en Tavernes de la Valldigna per al tractament de residus orgànics i generar compost de la màxima qualitat (tipo A) que servirà, entre altres per:

 • Abonament per a l’agricultura del poble i comarca
 • Abonament per als jardins públics
 • Paisatgisme
 • Restauració de sols degradats
 • Recuperació de superfícies denostades
 • Preparació de terrenys per plantar cèsped

 

Castellà

Construcción de una planta de compostaje en Tavernes de la Valldigna para el tratamiento de residuos orgánicos y generar compuesto de la máxima calidad (tipo A) que servirá, entre otros para:

 • Abono para la agricultura
 • Abono para los jardines públicos
 • Paisajismo
 • Restauración de suelos degradados
 • Recuperación de superficies denostadas
 • Preparación de terrenos para plantar césped
18 avals

LA SAFOR ACOGE

28-05-2021  •  LAURA MENDOZA CASTAÑER  •  Comarques Centrals (150 suports)

LA SAFOR ACOGE

10 avals
centro_vecinal_copia.jpg

CENTRO VECINAL EN ELS TOLLS

30-05-2021  •  Juan Antonio Lizancos Aguerralde  •  Comarques Centrals (150 suports)

Se propone aprovechar las instalaciones de los colegios Puig Campana y Els Tolls para uso vecinal.

Para ello se plantea la construcción de un pequeño edificio que sirva de recepción y club social y que dé acceso a las pistas deportivas, salón de actos, gimnasio, salas de informática y bibliotecas para uso vecinal fuera del horario y calendario escolar. Dotando al Barrio de Els Tolls de un centro de relación intergeneracional.

El edificio se levantaría sobre terrenos cedidos a la GVA en su día para la construcción de un Centro de Salud, ubicación que consideramos no idónea-

3 avals

Potenciar el repoblament dels pobles de l'interior

29-05-2021  •  Eugènia Saval Llorca  •  Comarques Centrals (150 suports)

Incentivar, promoure i facilitar el repoblament dels pobles que estan sofrint despoblament i que tenen, generalment al casc antic cases buides. Per a la gent jove seria una molt bona opció d'habitatge digne i accessible. Al mateix temps incitaria al moviment local i de xarxa comarcal, fent més vius i forts els pobles i les comarques. I veiem que des de la pandèmia, cada volta més la gent pren decisions de partir de la ciutat buscant una nova qualitat de vida que es troba sovint als pobles. I que aquest repoblament forme part dels nous models i plans d'Ordenació Urbana dels pobles enlloc de tanta urbanització.

25 avals
Cicliste utilitzant plataforma autovia

Carril Bici Port d'Albaida (Muro-Albaida)

27-05-2021  •  Jaume Gómez Garrido  •  Comarques Centrals (150 suports)

Construcció d'un carril bici per evitar que els ciclistes utilitzen la plataforma de l'autovia A7 entre Muro i Albaida

Els municipis de Muro (Alacant) i Albaida (València) es troben comunicats per l'autovia A7. Aquesta autovia en la seua construcció no es va fer un camí de servei obligant a moltíssims ciclistes a travessar aquest port per la plataforma on els cotxes tenen velocitats de 80 i 100 Kms/h. Es necessari acondicionar part de l'antiga N-340 i terrenys de la plataforma de l'autovia per poder unir aquestos pobles i donar seguretat als ciclistes i senderistes que aprofiten per travessar la muntanya.

17 avals

rehabilitació antics habitatges del professorat

30-05-2021  •  REBECA  •  Comarques Centrals (150 suports)

aquesta proposta va encaminada a la rehabilitació dels antics edificis on es troben els antics habitatges del professorat i donar-ne un ús social. 

6 avals
CONNEXIÓ DE LES LOCALITATS DE LA MARINA ALTA AMB CARRILS BICI

Unificar la connexió dels carrils bici del Nord de La Marina Alta

27-05-2021  •  Pere Sastre  •  Comarques Centrals (150 suports)

Actualment la Marina Alta disposa de diversos carrils bici entre algunes poblacions. Aquesta iniciativa pretén unificar els carrils bici existents i connectar-los amb diverses poblacions per a fer ús d'aquests per a millorar la seguretat vial i tenir un compromís de respecte amb el mediambient, a més del foment de l'activitat física.

Les localitats principals a connectar en aquesta primera fase serien: Pego, El Verger, Els Poblets, Beniarbeig, Ondara, La Xara i Dénia.

Existeixen diverses fórmules de connexió que es poden estudiar per a la seua viabilitat.

31 avals
IES JaumeII.jpg

Construcció/Rehabilitació IES Jaume II “El Just” de Tavernes de la Valldigna

21-05-2021  •  Eva Palomares Ferrer  •  Comarques Centrals (150 suports)

Valencià
Este centre educatiu té més de 50 anys i requerix una rehabilitació urgent i profunda o construcció d’un nou centre. Més de 700 alumnes de l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna han d'acudir a classe cada dia en unes condicions molt deplorables. Les instal·lacions estan destrossades: lavabos amb greus destrosses, una instal·lació elèctrica obsoleta (s'observen quadres insuficientment protegits, lluminàries sense pantalles, endolls sobre utilitzats, amb simples regletes, la xarxa no està adaptada a la normativa vigent i els conductors elèctrics estan sobrecarregats, a més alguns elements de protecció estan avariats o directament no existixen). En 50 anys no s'ha renovat la xarxa elèctrica i les actuacions s'han limitat a reparacions d'avaries i un mínim manteniment. L'institut patix constants talls elèctrics per l'obsolescència dels transformadors, i moltes deficiències que els dificulten la seua tasca a l'hora d'estar a classe de forma adequada, amb banys sense portes, inodors sense tapes i cables elèctrics solts, entre altres qüestions. Els tècnics van elaborar un estudi en el qual aconsellaven la seva rehabilitació profunda, i consideraven que l'estructura, cobertes i façanes de tots els mòduls "han resistit bé el pas el temps" i, per tant, «el seu estat és bo". Però mostren especial preocupació per l'estat de la sala d'actes. Detecten que en una zona del forjat de la coberta d'esta estada s'han produït desperfectes i corrosions en el passat. A més, hi ha problemes puntuals de goteres en alguns edificis del complex educatiu, que recomanen reparar a l'hora de fer les cobertes accessibles.

La fusteria metàl·lica exterior es troba en un estat molt deficient, segons es desprén de l'informe, el mateix que la fusta interior, que presenta el deteriorament propi de l'ús i l'antiguitat, ací s'inclouen també els actes vandàlics que hagen pogut dur a terme alguns estudiants. L'estat de conservació dels finestrals és molt dolent, patixen manca total d'estanquitat i aïllament tèrmic i acústic. Contenen vidrieres simples i patixen abundants oxidacions.

Menció a part precisen les finestres corredisses, que es troba a escassa altura «i representen un seriós perill en cas de caiguda en estar obertes».

Tornant a l'interior, un altre punt important és el dels banys. La conclusió es limita a un: «el seu estat de conservació és molt deficient», de manera que procediria la seua completa substitució.

La caldera substituïda per una de segona mà produïx un alt consum de gasoil per falta d'aïllament de l'edifici. La instal·lació de telefonia i telecomunicacions discorre subjecta amb brides al llarg dels conductes de la instal·lació elèctrica i, en alguns casos, a les canonades de calefacció. El sistema contra incendis no funciona perquè hi ha una fuita en el circuit que dona servei a les boques d'incendi.

L'informe recull que el gimnàs durant llargs períodes és inutilitzable a causa que s'entolla el paviment a causa de la condensació per la insuficient ventilació de la cambra sanitària.

Pressupost: 17 milions d’euros

 

13 avals
Monasterio

Rehabilitar Monasterio Santa María de la Valldigna

12-05-2021  •  Jose5153  •  Comarques Centrals (150 suports)

Queremos que se rehabilite el Monasterio de Santa María de la Valldigna. En la actualidad se encuentra en un estado de conservación muy delicado.

Enlace:http://www.turismesimat.com/simat/web_php/index.php?contenido=subapartados_hor1&id_boto=31&title=monasterio-sta-maria-de-la-valldigna

Volem que es rehabilite el Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Actualment, es troba en un estat de conservació molt delicat. 

Enllaç: http://www.turismesimat.com/simat/web_php/index.php?contenido=subapartados_hor1&id_boto=31&title=monasterio-sta-maria-de-la-valldigna

 

40 avals
Captura_de_pantalla_2021-05-30_a_las_22.31.16.png

Diània creativa: Xarxa d’espais lliures per a la creació artística i cultural

30-05-2021  •  Néstor Vercher  •  Comarques Centrals (150 suports)

Les Comarques Centrals són ben reconegudes pel seu potencial creatiu i artístic. Són nombrosos els projectes que, actualment i en el passat, han contribuït a construir un ric escenari cultural al nostre territori, per exemple, a l’àmbit musical i poètic. De totes aquestes propostes han resultat iniciatives culturals més àmplies, ja siga en forma de festivals o programacions estables. És important seguir donant suport a la capacitat creativa del nostre jovent, tot i reconeixent que les activitats culturals i creatives són un dels principals avantatges competitius de les Comarques Centrals -i d'Europa, en general-, així com la necessitat d'oferir un oci alternatiu, saludable i enriquidor.

La proposta que es presenta pretén construir una xarxa d'espais lliures per a la creació artística i cultural. Es tracta d'espais físics que funcionen com a punt de trobada del jovent de les nostres comarques per a co-crear noves propostes culturals, ja siga de pintura, escritura, música, etc. La xarxa s'hauria d'establir arreu de les comarques, amb punts en diversos municipis, sinó en tots. En algunes ocasions això implicaria la construcció de nous espais i l’activació de nous projectes col·lectius, mentre que en altres únicament consistiria en habilitar-ne d'existents i a consolidar i connectar projectes en marxa. 

La xarxa hauria de contar amb un equipament bàsic per a l'ús lliure del jovent (equips de so, diferents sales, espais de pintura...), així com una programació cultural i formativa que desperte noves inquietuds i mostre exemples exitosos. A més a més, en tractar-se d'una xarxa, les iniciatives haurien de fomentar la cooperació i l'intercanvi entre el jovent d'arreu de les Comarques Centrals. 

A l'arxiu adjunt es presenten una serie de premisses que concreten la proposta.

17 avals
TRAZADO TRAM EN ELS TOLLS

TRANVIARIZACIÓN LÍNEA TRAM EN BENIDORM

30-05-2021  •  Juan Antonio Lizancos Aguerralde  •  Comarques Centrals (150 suports)

La línea de TRAM en Benidorm es, a pesar de estar en entorno urbano, de carácter ferroviario lo que provoca segregación y bordes infranqueables alrededor del barrio de Els Tolls.

Otras poblaciones (Alicante, El Campello, La Vila Joiosa) tienen sus tramos urbanos tranviarizados, no se entiende por qué Benidorm no lo tiene.

El barrio de Els Tolls se encuentra partido por la línea férrea, no puede relacionarse con el campo y parques que lo circundan, quedando encapsulado. Sus bordes son varios: via férrea, Barranco de Els Tolls, carretera de entrada desde A7. Carece de intersticios por los que poder comunicarse con Estación Intermodal, parque Sequia Mare, Campus Colegios, Área Deportiva, futuro Centro Comercial y, sobretodo, el campo, la huerta, el entorno natural que circunda Benidorm, sus pinadas.

No entendemos el gasto en trazar un túnel bajo las vías en la CV70 para facilitar el acceso de vehículos a la ciudad, cuando tendemos, todas las ciudades a modelos blandos de transporte. 

No necesitamos un túnel, necesitamos la tranviarización, permear la línea férrea, romper la cápsula, poder expandir la vida social del barrio con el entorno natural, a la vez que posibilitar mejor comunicación y acceso a vehículos de emergencia (el Parque Comarcal de Bomberos está en el barrio pero al otro lado de la vía, sin acceso directo a las urbanizaciones)

3 avals

ATENCIÓ I CURA DE PERSONES MAJORS A L'Orxa

26-05-2021  •  JULIO DE LA ASUNCIÓN  •  Comarques Centrals (150 suports)

BASANT-SE EN TRES EVIDÈNCIES: L'ENVELLIMENT DE LA POBLACIÓ DE L'Orxa, LA DISTRIBUCIÓ DE LA PROPIETAT URBANA I LA NECESSITAT D'UNA GESTIÓ PRÒXIMA DELS RECURSOS SOCIALS, CONSIDERE NECESSARI INCLOURE EN ELS PRESSUPOSTOS UNA PARTIDA PER A l'ESTUDI D'UN PROJECTE D'ATENCIÓ SOCI SANITÀRIA DE PERSONES MAJORS, DEPENDENTS O AMB NECESSITATS SOCIALS QUE NO ES PODEN AUTOGESTIONAR SOBRE LA BASE DE LA IDEA QUE CADA PERSONA O GRUP HAURIA DE RESIDIR EN EL SEU PROPI DOMICLI, DEL QUAL JA ÉS PROPIETARI O PROPIETÀRIA SENSE ABANDONAR L'ENTORN EN EL QUAL HA VISCUT TOTA LA SEUA VIDA. ES POT ACONSEGUIR MITJANÇANT LA UNIFICACIÓ DE RECURSOS CAPAÇOS DE PRESTAR SERVEIS D'ALIMENTACIÓ, HIGIENE, ACOMPANYAMENT, CURES, SALUT, ETC, GESTIONANT-LOS DE MANERA PÚBLICA O MITJANÇANT ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE I AIXÍ COMPLIR TRES OBJECTIUS: ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA EN ORIGE, ABARATIMENT DE COSTOS I GENERACIÓ D'OCUPACIÓ, AMB LA CONSEQÜENT CONSEQÜÈNCIA EN EL MANTENIMENT DE LA POBLACIÓ. 
AQUEST PROJECTE NO REQUEREIX INVERSIÓ IMMOBILIÀRIA JA QUE AMB UNES *MINIMES ADAPTACIONS EN ELS DOMICILIS, LA IDEA FONAMENTAL ÉS QUE CADA PERSONA CONTINUE RESIDINT EN LA QUE HA SIGUT SEMPRE LA SEUA CASA. 

2 avals
Captura_de_pantalla_2021-05-20_a_las_18.18.04.png

REHABILITAR ANTIGUA ESTACIÓN TRENES - XÀTIVA

20-05-2021  •  Jose5153  •  Comarques Centrals (150 suports)

Proponemos rehabilitar la antigua estación de trenes de Xàtiva, es la segunda estación más antigua de España. Se encuentra en un estado de conservación muy precario. Sólo queda la estructura.

Enlace con más información:

Proposem la rehabilitació de l'antiga estació de trens de Xàtiva, és la segona estació més antiga d'Espanya. Es troba en un estat de conservació molt precari. Sols queda l'estructura. 

Enllaç amb més informació: 

34 avals
Convent de Jesús Pobre

COMPRA DEL CONVENT DE JESÚS POBRE, CENTRE CULTURAL

28-05-2021  •  Associació de Veïns i Veïnes de Jesús Pobre  •  Comarques Centrals (150 suports)

El  Convent és un edifici patrimoni històric que ha de ser públic. En aquest moment es dona la circumstància que els últims propietaris, que l'han habitat i conservat durant molts anys, ho han posat a la venda. És una oportunitat històrica de recuperar aquest Convent del segle XVIII per a ús públic, com a Centre Cultural Comarcal.

198 avals
Inclusión en las escuelas

Escuela de verano para niños de inclusion en la Marina Baixa

27-05-2021  •  Luciano Guillén Medina  •  Comarques Centrals (150 suports)

Crear escuela pública de verano de inclusión, es decir que acoga niños con alguna diversidad funcional junto a otros que no las tengan. Creo que ambios colectivos saldrian muy beneficiados y les ayudaria al desarollo incluido , el profesorado

22 avals
Imatge_creada_per_valenciacicloturismo_sobre_ruta_en_la_Foia.jpg

Xarxa de mobilitat sostenible a la Foia de Castalla

17-05-2021  •  tonidoménech  •  Comarques Centrals (150 suports)

Crear una xarxa de mobilitat sostenible per a comunicar els pobles de la Foia de Castalla (Ibi, Tibi, Onil i Castalla), per facilitar els desplaçaments entre estos pobles i urbanitzacions pròximes.

Els pobles de la Foia de Castalla conten amb una xarxa de camins i carreteres interiors més pensada per a la circulació de cotxes i de transit motoritzat que per a facilitar desplaçaments més sostenibles. Les poblacions, les urbanitzacions i les cases de camp d'esta subcomarca estan molt properes, pero no conten amb una xarxa segura i adequada per a poder accedir a les diferents poblacions i apropar-les aprofitant vies verdes com la de l'antiga via. Esta xarxa deuria donar unitat amb senyalètica, mapes i informació de fites amb valor cultural, patrimonial i paisagístic de l'entorn, ja que hi hauria molts trams i vies aprofitables que necessitarien pocs canvis. 

La idea seria projectar una xarxa de carril bici bidireccional així com un carril per a vianants (segons zones), alternant-ho amb espais verds i vies ja existents per crear una xarxa natural que connecte esta subcomarca. El carril hauria d'incloure ombres amb arbres i alguns espais lúdics d'estada i de descans i, fins i tot, il·luminació artificial en algunes zones concretes. La idea és que tots puguen moure's i accedir a les poblacions dels voltants de manera sostenible i gaudint de l'entorn, posant en valor espais naturals amb els que ja conta la zona, com per exemple els voltants del llit del riu Verd. El projecte guardaria certes semblances amb l'anell verd de Vitoria, però emprant-se per comunicar els nuclis habitats de la subcomarca. Aquesta xarxa deuria incloure també a urbanitzacions com la de Els Campellos ("Castalla Internacional").

En una segona fase, es podria també treballar amb les connexions amb la zona de l'alt Vinalopó o des de Tibi fins a l'Alacantí, amb connexions també amb la via verda del Maigmó i la d'Alcoi.

32 avals