Tornar

REHABILITACIÓ CENTRE HISTÒRIC ALCOI

Sandra Obiol Sandra Obiol  •  30/05/2021  •  Comarques Centrals  • 

Imatge del centre d'Alcoi. (Autor: Lluïso Llorens extreta de La Directa)
Imatge del centre d'Alcoi. (Autor: Lluïso Llorens extreta de La Directa)

Codi de proposta d'inversió: 873 

Des de l’any 1982 el casc històric d’Alcoi és considerat conjunt historico-artístic que més tard, per la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural Valencià, esdevé en Bé d’Interés Cultural. És una mostra del magnífic patrimoni urbà de la ciutat on es barregen les peculiars formes d’habitatge obrer amb les esplendoroses construccions burgeses.

Però l’escassa intervenció pública en el cas històric en els anys més recents que s’acumula a promoció de la inversió privada en la intervenció urbanística en èpoques anteriors ha donat com a resultat un casc històric enormement degradat. Segons la informació facilitada pel govern municipal després de les inspeccions realitzades a l’estat dels edificis que configuren el centre històric d’Alcoi després de la borrasca Glòria, del total de 81 edificis que han sigut inspeccionats, el 64,2% han estat identificats en una situació de risc o gran risc (un 32,1% i un 32,1% respectivament). Aquestes dades unides a que un 9% són solars, no deixa dubte que tenim un problema de gran gravetat al nostre centre històric que s’ha d’enfrontar amb urgència.

Demanem la col·laboració de l’administració autonòmica en l’execució d’un pla integral de rehabilitació del centre històric d’Alcoi.

Ubicació: Alcoi

Proposat en nom de: Guanyar Alcoi

Informe de viabilitat

Aquesta proposta, ajustada als termes que es descriuran a continuació, es considera viable segons els criteris 9.2c i 9.5c de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022. La proposta sol·licita la col·laboració de l'administració autonòmica en l'execució d'un Pla Integral de Rehabilitació del Centre Històric d'Alcoi. La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica col·laborarà en el diagnòstic de l'estat de l'edificació amb la realització d'Informes d'Avaluació de l'edifici d'ús residencial habitatge (IEEV.CV) específicament per al Centre Històric d'Alcoi, amb l'autorització dels propietaris i en coordinació amb l'Ajuntament, fent ús de l'oficina Xaloc. A través d'aquests pressupostos participatius disposarà d'una nova dotació econòmica de 200.000 € per a l'exercici 2022, que pretén cobrir almenys el 60% dels IEE que s'estima falten per realitzar i es consideren més necessaris. El procediment que es durà a terme consistirà previsiblement en: Estudi i selecció dels immobles. Contractació d'Informes d'Avaluació de l'edifici d'ús residencial habitatge (IEEV.CV) específicament per al Centre Històric d'Alcoi.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  22/06/2021 11:45:08

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques Centrals", només són necessaris 150 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  4 vots  | 
  4
  0
  Sense respostes
  • Lluís Torró Gil

   Una necessitat absoluta, des de la Generalitat no es pot seguir ni un dia més consentint que continue el deteriorament (i la desaparició) d'un dels cascs històrics més singulars del País Valencià.

   2 vots  | 
   2
   0
   Sense respostes