GVAPARTICIPA

Tornar

Mens Sana

Consell Valencià de la Joventut Consell Valencià de la Joventut  •  11-05-2021  •  Comunitat Valenciana  • 

Mens_sana.png
Mens_sana.png

Codi de proposta d'inversió: 1 

Creació d’un servei d’assistència psicològica per a joves de tot el territori valencià.

Durant la pandemia derivada de la COVID 19 s’ha ficat sobre la taula la salut mental com un problema i una necessitat evident a la nostra societat. El 43,1% de les persones joves valencianes considera que el confinament va afectar la seua salut mental. Concretament, el 50,6% va sentir ansietat durant els mesos a casa i el 25,8% encara la pateix en la “nova normalitat”. Destaquen també la preocupació per no saber què passarà, l’avorriment i la tristesa com els sentiments més freqüents.

Per tot açò, proposem la creació d’un servei psicològic públic especial per a joventut, on joves de tot el territori valencià puguen acudir de manera gratuïta per a rebre assistència psicològica. 

A més, fer una campanya de difusió d’aquest servei amb carteleria i xerrades sobre salut mental als centres educatius, anuncis a la televisió autonòmica i cunyes de ràdio per a que la joventut siga conscient de que pot recórrer a aquest servei i com fer-ho.

Crear aquest servei ajudarà a més de 300.000 persones joves que a dia de hui pateixen ansietat i moltes d’elles no tenen recursos per a poder accedir a una profesional.

Es poden realitzar diferents itineraris d'educació en la salut mental per a millorar el sistema d'ajuda psicològica, donant les xarrades informatives en secundària per a informar les persones joves sobre la vida sana, alimentació i altres temes relacionats. 
 

Ubicación: Comunitat Valenciana

Propuesto en nombre de: Consell Valencià de la Joventut


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
    No hi ha fites definides