Tornar

2 Fam Zero

Després de dècades d'una disminució constant, el nombre de persones que pateixen fam (mesurat per la prevalènça de desnutrició) va començar a augmentar lentament de nou en 2015. Les estimacions actuals indiquen que prop de 690 milions de persones en el món pateixen fam, és a dir, el 8,9 per cent de la població mundial, la qual cosa suposa un augment d'uns 10 milions de persones en un any i d'uns 60 milions en cinc anys.

El món no està ben encaminat per a aconseguir l'objetiu de fam zero per a 2030. Si continuen las tendències recents, el nombre de persones afectades per la fam superarà els 840 milions de persones per a 2030.

Segons el Programa Mundial d'Aliments, al voltant de 135 milions de persones pateixen fam severa Disponible en inglés, degut principalment als conflictes causats pels éssers humans, el canvi climàtic i les recessions econòmiques. La pandèmia de COVID-19 podria duplicar ara aqueixa xifra i sumar uns 130 milions de persones més que estarien en risc de patir fam severa a la fi de 2020.

Amb més de 250 milions de persones que podrien trobar-se a la vora de la fam Disponible en inglés, és necessari actuar ràpidament per a proporcionar aliments i ajuda humanitària a les regions que corren més risc.

Al mateix temps, és necessari dur a terme un canvi profund en el sistema agroalimentari mundial si volem alimentar a més de 820 milions de persones que pateixen fam i als 2000 milions de persones més que viuran en el món en 2050. L'augment de la productivitat agrícola i la producció alimentària sostenible són crucials per a ajudar a alleujar els riscos de la fam.

Iniciatives més actives

Creación y promoción de Hoteles de Asociaciones

Los Hoteles de Asociaciones favorecen el trabajo colaborativo y comunitario, fomentando el intercambio de conocimiento y recursos. Estos espacios ayudan además al tercer sector ser más sostenible.

Red de autobús eléctrico a demanda para el Rincón de Ademuz

El Rincón de Ademuz carece de transporte público, lo que resulta en una pérdida de población. Podemos solucionarlo dando trabajo y reduciendo emisiones de CO2.

Veure totes les propostes

Debats més actius

Ahora mismo no hay debates
2.1
Per a 2030, posar fi a la fam i assegurar l'accés de totes les persones, en particular els pobres i les persones en situacions vulnerables, inclosos els lactants, a una alimentació sana, nutritiva i suficient durant tot l'any.
2.2
Per a 2030, posar fi a totes les formes de malnutrició, fins i tot aconseguint, a tot tardar en 2025, les metes convingudes internacionalment sobre el retard del creixement i l'emaciació dels xiquets menors de 5 anys, i abordar les necessitats de nutrició de les adolescents, les dones embarassades i lactants i les persones d'edat.
2.3
Per a 2030, duplicar la productivitat agrícola i els ingressos dels productors d'aliments en xicoteta escala, en particular les dones, els pobles indígenes, els agricultors familiars, els pastors i els pescadors, entre altres coses mitjançant un accés segur i equitatiu a les terres, a altres recursos de producció i inputs, coneixements, serveis financers, mercats i oportunitats per a la generació de valor afegit i ocupacions no agrícoles.
2.4
Per a 2030, assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d'aliments i aplicar pràctiques agrícoles resilients que augmenten la productivitat i la producció, contribuïsquen al manteniment dels ecosistemes, enfortisquen la capacitat d'adaptació al canvi climàtic, els fenòmens meteorològics extrems, les sequeres, les inundacions i altres desastres, i milloren progressivament la qualitat del sòl i la terra.
2.5
Per a 2020, mantindre la diversitat genètica de les llavors, les plantes cultivades i els animals de granja y domesticats i les seues espècies silvestres connexes, entre altres coses mitjançant una bona gestió i diversificació dels bancs de llavors i plantes a nivell nacional, regional i internacional, i promoure l'accés als beneficis que es deriven de la utilització dels recursos genètics i els coneixements tradicionals i la seua distribució justa i equitativa, com s'ha convingut internacionalment.
2.A
Augmentar les inversions, fins i tot mitjançant una major cooperació internacional, en la infraestructura rural, la investigació agrícola i els serveis d'extensió, el desenvolupament tecnològic i els bancs de gens de plantes i bestiar a fi de millorar la capacitat de producció agrícola als països en desenvolupament, en particular als països menys avançats.
2.B
Corregir i previndre les restriccions i distorsions comercials en els mercats agropecuaris mundials, entre altres coses mitjançant l'eliminació paral·lela de totes les formes de subvencions a les exportacions agrícoles i totes les mesures d'exportació amb efectes equivalents, de conformitat amb el mandat de la Ronda de Doha per al Desenvolupament.
2.C
Adoptar mesures per a assegurar el bon funcionament dels mercats de productes bàsics alimentaris i els seus derivats i facilitar l'accés oportú a informació sobre els mercats, en particular sobre les reserves d'aliments, a fi d'ajudar a limitar l'extrema volatilitat dels preus dels aliments.
Aquest objectiu no té metes localitzades