Descripció
La revisió curricular dels ensenyaments professionals de Música és necessària, perquè la modificació de la Llei Orgànica 2/2006, d’Educació, per la Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, determina que les Administracions educatives revisaran periòdicament els currículums per a adequar-los als avanços del coneixement, així com als canvis i noves exigències del seu àmbit local.
La nova regulació haurà de permetre aconseguir aquests objectius:
- Complementar la formació de l’alumnat per a l’especialització en altres àmbits professionals que puguen tindre aplicacions en l’àmbit musical.
- Formar a professionals que estiguen adaptats als nous canvis socials i laborals.
- Preparar a l'alumnat per a estudis superiors en les distintes especialitats.
- Reduir la càrrega lectiva dels ensenyaments.
- Actualitzar la concreció curricular de les assignatures.
- Definir, pedagògicament, la figura de l’acompanyant i el treball del repertori amb acompanyant.
- Incorporar al currículum aspectes d’ordenació acadèmica que redunden en la millora dels ensenyaments.
Informació adicional
Per a consultar la normativa general i altres aspectes dels ensenyaments artístics, cal adreçar-se al següent lloc web:
https://ceice.gva.es/va/web/ensenanzas-regimen-especial/ensenanzas-de-musica-y-danza
En la primera de las Disposiciones Adicionales, se habla de que se actualizará el decreto de acuerdo a los “avances de conocimiento” (no especifica qué avances ni con qué motivaciones se cambiaría el Decreto). Tampoco especifica si dichas actualizaciones contarían con la participación, apoyo o beneplácito del profesorado o del alumnado. Además, también dice que podrá cambiar según las “actualizaciones que se hagan desde el Gobierno de la nación”. De nuevo, parece mucho más lógico esperar a dichas actualizaciones del nuevo Real Decreto que se publicará en breve, antes que realizar uno propio que tendrá que desaparecer después de haberlo implantado inevitablemente, con todas las pérdidas de tiempo, esfuerzo y gasto que eso supondrían, y en detrimento de la calidad de nuestras enseñanzas.