Descripció
La revisió curricular dels ensenyaments professionals de Música és necessària, perquè la modificació de la Llei Orgànica 2/2006, d’Educació, per la Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, determina que les Administracions educatives revisaran periòdicament els currículums per a adequar-los als avanços del coneixement, així com als canvis i noves exigències del seu àmbit local.
La nova regulació haurà de permetre aconseguir aquests objectius:
- Complementar la formació de l’alumnat per a l’especialització en altres àmbits professionals que puguen tindre aplicacions en l’àmbit musical.
- Formar a professionals que estiguen adaptats als nous canvis socials i laborals.
- Preparar a l'alumnat per a estudis superiors en les distintes especialitats.
- Reduir la càrrega lectiva dels ensenyaments.
- Actualitzar la concreció curricular de les assignatures.
- Definir, pedagògicament, la figura de l’acompanyant i el treball del repertori amb acompanyant.
- Incorporar al currículum aspectes d’ordenació acadèmica que redunden en la millora dels ensenyaments.
Informació adicional
Per a consultar la normativa general i altres aspectes dels ensenyaments artístics, cal adreçar-se al següent lloc web:
https://ceice.gva.es/va/web/ensenanzas-regimen-especial/ensenanzas-de-musica-y-danza
Cómo es posible que en la redacción de una ley se dé por hecho que en las clases de Historia de la música no se hace referencia al contexto, a las dinámicas sociales y al resto de aspectos humanísticos, que se le da un enfoque memorístico y aislacionista... Es un comentario que desconoce el trabajo de muchos profesionales y que juzga a un colectivo de manera peyorativa, desacreditando su trabajo y cuestionando su profesionalidad. No debería estar este comentario en la redacción de la ley, no es objetivo y no aporta nada, más que juicios de valor negativos hacia esta asignatura.
Un párrafo peyorativo hacia la asignatura de Historia de la música y los profesionales que la imparten. Es justo el contexto, las dinámicas sociales, la relación con otras disciplinas humanísticas, o la inclusión de la mujer en la historia, lo que, entre otros muchos aspectos, aborda esta asignatura. La única asignatura que da al alumnado una visión de la música más allá de la propia partitura, donde poder entender mejor la misma, integrando todos los aspectos históricos y estéticos que la rodean. Un gran error de este decreto haber disminuido su horario lectivo y bajarla de curso, en lugar de conectar sus contenidos con la asignatura de análisis, potenciando en el alumnado una visión holística del arte musical.