Descripció
La revisió curricular dels ensenyaments professionals de Música és necessària, perquè la modificació de la Llei Orgànica 2/2006, d’Educació, per la Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, determina que les Administracions educatives revisaran periòdicament els currículums per a adequar-los als avanços del coneixement, així com als canvis i noves exigències del seu àmbit local.
La nova regulació haurà de permetre aconseguir aquests objectius:
- Complementar la formació de l’alumnat per a l’especialització en altres àmbits professionals que puguen tindre aplicacions en l’àmbit musical.
- Formar a professionals que estiguen adaptats als nous canvis socials i laborals.
- Preparar a l'alumnat per a estudis superiors en les distintes especialitats.
- Reduir la càrrega lectiva dels ensenyaments.
- Actualitzar la concreció curricular de les assignatures.
- Definir, pedagògicament, la figura de l’acompanyant i el treball del repertori amb acompanyant.
- Incorporar al currículum aspectes d’ordenació acadèmica que redunden en la millora dels ensenyaments.
Informació adicional
Per a consultar la normativa general i altres aspectes dels ensenyaments artístics, cal adreçar-se al següent lloc web:
https://ceice.gva.es/va/web/ensenanzas-regimen-especial/ensenanzas-de-musica-y-danza
En la Décima disposición adicional, la del No Gasto, queda reflejado que no tendremos sino que ser atendidos solo y exclusivamente por nuestra Conselleria en cuanto a gasto se refiere. Si esto es así, entendemos que no se podrán dotar de tecnologías como ordenadores y otras dotaciones tecnológicas a los centros, por incluso haber crecido en número de centros este curso académico. Además, algunas especialidades y asignaturas deberán incrementar, inevitablemente, la cantidad de profesorado (profesorado de instrumentos, nuevas asignaturas y especialidades instrumentales o Armonía), por lo que está claro que no se podrá cumplir la política de No Gasto.