Tornar

Projecte de Decret, del Consell, pel qual s’estableix l’ordenació i el currículum dels ensenyaments professionals de Música

Comentaris per a la versió

actualitzada el 16 Nov 2022
Comentaris sobre
5. Les assignatures optatives de perfil professional que es cursaran en els dos últims cursos dels ensenyaments professionals de Música són:

Comentaris (6)

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
  • Rsr

    Creo que tal variedad de oferta (11 itinerarios) es una quimera, muchos centros no tendrán ni espacio ni profesorado para tanto itinerario. Además, se repiten contenidos curriculares con las especialidades de superior, lo cual me parece una pérdida de recursos porque en el profesional deberíamos proporcionarles unas optativas de formación general, así como de orientación y preparación al superior, donde ya podrán especializarse.
    La función del profesional debería ser dar un marco general para los alumnos que no vayan a continuar sus estudios y una buena base para los que quieran especializarse.

    5 vots  | 
    5
    0
    Sense respostes
    • JVCV

      és bona la intenció, però No s'ha consultata res amb els centres. Açò provocará un treball organitzatiu molt important per a les direccions del centre. Cal menys assignatures i deixar decidir als centres( segons els perfils d'alumnat) sobre l'optativitat i el disseny d'aquestes assignatures.

      5 vots  | 
      5
      0
      Sense respostes
      • PGT
        PGT  •  Autor/a  •  18/11/2022 10:12:25

        El Artículo 11, punto 5, enumera el número de optativas de perfil profesional, las cuales parecen demasiadas (hasta 11). En la práctica, ni existe personal suficiente, ni suficientemente formado para desarrollarlas, ni las atribuciones de estas asignaturas están claras (Anexo IV), alegación que se desarrolla en el siguiente punto 6 de este escrito. Así pues, nos parece lógico afirmar que, teniendo profesorado que puede impartir determinadas optativas con gran aceptación entre el alumnado, se pretendan añadir perfiles profesionales para el alumnado cuando no existe profesorado para muchos de esos perfiles en los centros.

        5 vots  | 
        5
        0
        Sense respostes
        • Pilar Vañó

          En primer lugar, no se especifica si los Conservatorios tienen la obligación de ofertar todas las asignaturas de perfil. Si se ofertan todas, debe haber profesorado cualificado en todos los conservatorios y escuelas de Música para realizar dicha oferta. Ya que, con solamente 1 alumno/a matriculado/a, se debe cursar la asignatura. En la actualidad, dicha premisa no se da.

          1 vot  | 
          1
          0
          1 1
          • JVCV

            Dudo que con 1 alumno la conselleria admita realizar la asignatura….lo dudo mucho,mucho…

            1 vot  | 
            1
            0
            Sense respostes
          • Marc Garcia Vitoria

            El ventall d'assignatures optatives de perfil professional és clarament excessiu. Si es vol mantindre esta idea, s'haurien d'agrupar en menys, per exemple:
            - Agrupar composició, escolta etc. i sonologia en una sola: COMPOSICIÓ I CREACIÓ SONORA
            - Agrupar les dues direccions en una (tot i que pense que, abans de dirigir, calen competències que l'alumnat no haurà adquirit encara)
            - Agrupar etnomusicologia, música històrica i musicologia en una sola tipus INVESTIGACIÓ I INTERPRETACIÓ MUSICOLÒGICA o simplement MUSICOLOGIA I ETNOMUSICOLOGIA
            - Tant Escena lírica com Jazz i música moderna (que no necessita tants cognoms) s'haurien de mantindre.
            - S'hauria de valorar la necessitat de professionalització en tècniques de promoció i gestió en alumnat de 16 anys, probablement massa específic per a gent que no ha sigut encara professional de la música.
            Quedarien, per tant, 5 optatives en comptes de les 11 actuals, clarament excessives en la majoria de conservatoris.

            Sense vots  | 
            0
            0
            Sense respostes