GVAPARTICIPA

Logo de CONSUL

Tornar

Ajudes a la DIVULGACIÓ CIENTÍFICA

Idoia Arreaza Aguilera Idoia Arreaza Aguilera  •  18-05-2021  •  Comunitat Valenciana  • 

Codi de proposta d'inversió: 86 

La desafecció política, institucional i mediàtica que vivim són una clara amenaça contra el sistema democràtic. En moments d'incertesa i de pessimisme respecte del futur de les noves generacions (entrebesades per dos crisis econòmiques i una climàtica), necessitem recuperar el pes i el prestigi de la ciència com a instrument analític dels problemes de la societat i de proposta de possibles solucions.

La proliferació de bulos i notícies falses no fa, sinó, agreujar la situació de descrèdit polític i institucional. Baix el nostre parer, això només es pot combatre amb l'impuls i la posada en valor del coneixement científic, un saber que va més enllà de la mera confrontació d'opinions, la majoria d'elles respectables, però insuficients per a restablir la confiança en les institucions i en els mitjans de comunicació.

La nostra proposta

Per això, la nostra proposta és obrir una línia d'ajudes a associacions, col·lectius i entitats que treballen en l'àmbit de la divulgació científica (de les ciències socials o de les ciències naturals), per tal de fer-la arribar amb un llenguatge amable i senzill a la societat valenciana i reforçar l'esperit crític i la cultura científica de la societat valenciana.

www.lacomarcacientifica.com

Propuesto en nombre de: La Comarca Científica

Informe de inviabilitat

La proposta en qüestió es considera inviable sobre la base del següent apartat de l'article 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022: - Ser finançable dins dels capítols de despesa acordada pel Consell (Capitol II, IV i VI). D'acord amb el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, les activitats vinculades al programa 542.50 Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació s'han de gestionar dins el capítol VII (les activitats d'industrialització, investigació, desenvolupament i innovació i de formació de capital humà, tindran la consideració d'operacions de capital tenint especialment en compte el seu impacte plurianual i la seua vinculació a la reactivació econòmica). És per això que la proposta no entra dins dels requisits pressupostaris d'aquest procés pilot.


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
 • Pepi C

  Amb la quantitat de desinformació que existeix hui en dia, amb negacionistes i teories de la conspiració, la ciència és més necessaria que mai. Teniu el meu aval!

  Sense respostes
  • Tenim dubtes respecte a la "inviabilitat" de la proposta que formularem i en la qual arribarem a aconseguir més dels 300 avals necessaris:
   1. La fase d'avaluació de propostes, tal com diu el procediment dels pressupostos participatius, hauria d'haver descartat les propostes que no compliren amb el següent requisit: Ser finançables dins dels capítols pressupostaris II, IV i VI. Com que la proposta va passar eixa fase, no entenem per què ara, després de la mobilització, se'ns diu que no és viable per eixe mateix motiu.
   2. La proposta presentada fa referència a la divulgació científica, no a la "Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació" del capítol VII al qual feu referència. Busquem ajudar a la difusió d'allò que ja està "investigat", "innovat" o "desenvolupat tecnològicament" i no a crear-ho de nou. Es tracta d'obrir una línia d'ajudes destinades a les entitats que eduquen en ciència (social o natural), que facen pedagogia o que fomenten el coneixement acadèmic/científic.

   Sense respostes
   • Administrador #7  •  27/06/2021 13:42:46

    Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comunitat Valenciana", només són necessaris 300 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

    Sense respostes
    No hi ha fites definides