Tornar

Rehabilitació del Palauet de Giner-Cortina a l’Horta Sud – Torrent

Horta Sud Horta Sud  •  30/05/2021  •  Comarques de l'Horta  • 

Palau Cortina
Palau Cortina

Codi de proposta d'inversió: 857 

El conjunt de caràcter neonatzarí, construït durant els anys 1918 i 1919, va ser declarat Bé de Rellevància Local per Resolució del Conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, de 3 d’agost de 2010, mitjançant el qual s’aprova definitivament la modificació del Catàleg de Béns i Espais Protegits del municipi de Torrent. Els elements patrimonials que componen el conjunt són un dels majors exponents de el corrent conegut com a eclecticisme valencià, i la seua singularitat requereix una intervenció de caràcter immediat que possibilite la seua rehabilitació i recuperació.

La seua progressiva degradació ha provocat la pèrdua d’un dels béns de caràcter arquitectònic de la seua tipologia a la comarca de l’Horta Sud i al conjunt de l’àrea metropolitana de València. Aquesta degradació ha tingut incidència sobre la integritat del conjunt, des de l’àmbit arquitectònic i ornamental, d’especial gravetat a l’edifici principal i annexos, fins al de caràcter botànic. Cal, per tant, incidir en la rehabilitació de caràcter integral, donant un ús preferencial de caràcter cívic a l'espai en qüestió.
D’acord amb aquestes consideracions, es proposa la rehabilitació del complex conegut com a Palauet Giner-Cortina per tal de genera un espai cívic, amb un caràcter comarcalista, que siga un punt de trobada per a la ciutadania.

 

Proposat en nom de: Fundació Horta Sud

Informe de viabilitat

La proposta sol·licita que es rehabilite El Palauet de Giner-Cortina. L'objecte d'aquesta proposta és propietat de l'Ajuntament de Torrent i està declarat Bé de Rellevància Local (BRL). Tenint en compte que el terme d'execució d'aquesta proposta ha de desenvolupar-se en els exercicis pressupostaris de 2022 i 2023 es proposa per a la seua viabilitat, que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport participe en aquesta, assumint el cost de la licitació del Pla Director i Projecte de Rehabilitació que diagnosticarà l'estat de conservació actual de l'edifici, l'adequació a usos corrents i les actuacions crítiques pendents a escometre. Es considera així viable la present proposta per complir amb els requisits establits en els apartats 9.2 c) i 9.5 de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022. El procediment que es durà a terme consistirà previsiblement en: Encàrrec i redacció d'un Pla Director i Projecte de Rehabilitació.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  21/06/2021 11:11:31

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques de l'Horta", només són necessaris 200 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  2 vots  | 
  2
  0
  Sense respostes
  • Jose López Fayos

   Me parece una iniciativa muy interesante. La rehabilitación de este palacete permitirá recuperar un conjunto histórico de alto valor artístico y constructivo, al tiempo que lo pone al servicio de la ciudadanía para los más altos cometidos.

   6 vots  | 
   4
   2
   Sense respostes
   • Curro Gonzalez

    ¿Por qué ponéis 120.000€ como coste de rehabilitación? Es mentira. Costará más de DOS MILLONES DE EUROS! Ni tiene alto valor artístico, ni se sabe a qué se va a destinar!

    1 vot  | 
    1
    0
    Sense respostes
    • Antonio Martinez M

     A el Palacete le faltaron dos meses para declararlo RUINA TOTAL, lo llamativo es para los que no lo sepan el costo total de la recuperación del mismo es de mas de 2.000.000 € (incluido compra+apuntalamiento+restauración). Sepan los lectores que no se conoce aun el destino y el tiempo de ejecución esta pensado en 5 años.

     1 vot  | 
     1
     0
     Sense respostes
     • Antonio Martinez M

      Lo primero que observo es que haciendo CLICK para castellano ¡NO FUNCIONA! no quiero pensar mal. ¡¡ Solucionenlo informaticos de la Generalidad!!

      1 vot  | 
      1
      0
      Sense respostes
      • Ana Munera

       La rehabilitación de este palacete es una iniciativa muy interesante permitirá recuperar un conjunto histórico de alto valor artístico y constructivo.

       2 vots  | 
       1
       1
       Sense respostes
       • ANTIMENTIROSOS SIN PIEDAD

        Rápido y conciso...es una auténtica majadería política.1° Cuando el palacete gozaba de buena salud nadie le hacía ni puto caso..2° Ahora en ruinas tras TRES INCENDIOS, ahora si gastar dinerito que no sale del bolsillo del político o gestor de turno...3° Alguien rascará euritos en el tema..4° Con la que está cayendo, mejor iría esos euritos a necesidades de personas, servicios y ayudas a quien de verdad lo necesite..En fin, asco de personas, bueno asco no...ignorancia y desconocimiento de lo que se cuece en estos temas...Es lo que hay y así nos va..Pobre país.

        3 vots  | 
        1
        2
        Sense respostes
        • Usuari eliminat  •  15/06/2021 22:20:58

         No veo bien invertir dinero en esa ruina,prefiero que inviertan el dinero público en hacer un Hospital para la ciudad de Torrent.

         5 vots  | 
         2
         3
         1 1
         • Ildefonso Clemente Paulino

          Soy sanitario de toda la vida. El hacer un hospital en Torren es ridiculizar.El Hos. General está a escaso 8 o 10 minutos de Torrent. Con unos servicios magníficos que aquí no tendrías jamás. Prefiero que me atiendan en el General. El restaurar una obra histórica lo pagas una sola vez, luego el gasto de mantenerlo es mínimo.

          3 vots  | 
          1
          2
          Sense respostes