Tornar

SERVEI DE SUPORT COMUNICATIU A L’ESCOLA PÚBLICA

Sandra Obiol Sandra Obiol  •  30/05/2021  •  Comarques Centrals  • 

CEIP El Romeral (una de les quatre escoles públiques d'Alcoi)
CEIP El Romeral (una de les quatre escoles públiques d'Alcoi)

Codi de proposta d'inversió: 837 

A Alcoi vivim fa anys una situació molt preocupant que afecta al present i futur de la nostra societat. Segons les dades d’oferta de places als centres d’ensenyament d’infantil (2on cicle) i primària que aporta la Conselleria d’Educació al seu web, Alcoi té 2.061 places a l’escola pública i 3.994 a la concertada. Això en termes d’unitats suposa 81 unitats en educació pública i 141 en escola concertada, només un 36,5% del total és totalment pública. La mitjana espanyola és del 70% (curs 2018-19; dades Ministerio de Educación y Formación Profesional). No hi ha dubte que estem en una situació de desavantatge respecte la resta de l’estat.

A més a més si comptabilitzem els llocs autoritzats per Conselleria d’Educació de  2on cicle d'Educació Infantil a Secundària postobligatòria ens trobem que en un 52,12% es troben a centres de titularitat privada i, a més a més, confessionals de religió catòlica.

Per a fer front a aquesta situació necessitem molts recursos i voluntats. I encara que sabem que s’estan fent una inversió important en millorar les infraestructures dels centres no hi ha prou per a solucionar aquesta situació. Durant el període de matriculació del curs 2021-2022 hem pogut veure com els centres educatius de titularitat privada de la ciutat han realitzat un esforç molt important en els mitjans de comunicació per a difondre els seus centres, uns esforços no equiparables a la tasca de difusió realitzada per les escoles públiques. Un interès a més a més que ve a redundar amb la tasca de promoció que fan els centres concertats durant tot el curs i que els centres públics no poden igualar. Per eixe motiu demanem un suport continuat en matèria de comunicació per part de professionals per a difondre els beneficis i èxits de l’escola pública a la ciutat d’Alcoi.

Es tractaria d’implementar un servei professional de comunicació que atenga als centres públics de la ciutat de manera diària i així puguen difondre la seua feina puntualment com a element fonamental en l’atracció de noves matriculacions a l’escola pública de la ciutat.

 

 

Ubicació: Alcoi

Proposat en nom de: Guanyar Alcoi

Informe de inviabilitat

La proposta es considera inviable per la següent causa de l'apartat 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022: -Tractar-se d'un projecte assumit prèviament pel departament competent. La proposta en qüestió se solaparia amb l'actuació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport atés que aquesta ja realitza anualment les campanyes de publicitat institucional d'àmbit autonòmic dirigides a promocionar la matrícula en els centres educatius públics.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  22/06/2021 11:44:57

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques Centrals", només són necessaris 150 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  1 vot  | 
  1
  0
  Sense respostes
  • Sandra Obiol
   Sandra Obiol  •  Autor/a  •  12/09/2021 21:25:52

   "81 unitats en educació pública i 141 en escola concertada, només un 36,5% del total és totalment pública. La mitjana espanyola és del 70%" Si s'està fent, s'està fent molt malament. Les dades són evidents. Sembla que no ho vulgueu solucionar.

   Sense vots  | 
   0
   0
   Sense respostes
   No hi ha fites definides