GVAPARTICIPA

Tornar

PROJECTE LA VALL CAPITAL DE LA PAU – MUSEU DE LA PAU DE LA VALL D’UIXÓ

Jordi Calvo Jordi Calvo  •  30-05-2021  •  Comarques costaneres del Nord  • 

Codi de proposta d'inversió: 790 

Projecte: impuls del Museu per la Pau de La Vall d'Uixó

Proposat per l’Associació Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs (Centre Delàs) amb seu a la Vall d'Uixó

Introducció: El Museu de la Pau de La Vall d’Uixó fou inaugurat el día 10 de desembre de 2000, va ser el primer de l'Estat espanyol. Durant uns anys va desenvolupar gràcies a l'impuls d'un grup de voluntaris un gran nombre d'activitats d'educació i cultura de pau. TAnmateix al cap d'uns anys i amb el context de la crisi financera de 2008 el suport de les administracions va desaparéixer i les seues activitats i desenvolupament va quedar truncat.

Ara, amb l'arribada a la Vall d'Uixó del Centre Delàs d'estudis per la Pau, existeix de nou un grup de persones voluntàries que volen impulsar el projecte, pel qual cadria un mínim de recursos per mantenir l'espai, l'edifici i personal de referència.

Objectiu general:

Impulsar el coneixement i divulgació de la cultura de pau a la Vall d’Uixó i a la Comunitat Valenciana des de l’àmbit institucional, acadèmic i de la societat civil.

Objectius específics:

  • Garantir el desenvolupament del Museu per la Pau de la Vall d’Uixó
  • Desenvolupar activitats de pau d’ambit local i internacional a la Vall d’Uixó

Resultats:

- Museu per la Pau de la Vall d’Uixó:

  • Establir un espai físic de referència del Museu de la Pau a la localitat
    • Establir en un espai de referència de la localitat una seu física del Museu per la Pau, en la que hi haurà l’oficina del Centre Delàs amb presència física de personal.
  • Implantar una programació de pau permanent dinamitzada al Museu per la Pau
    • Proposar, gestionar i dinamitzar un programa d’activitats del Museu
  • Promoure un Consell Assessor del Museu per la Pau de La Vall d’Uixó amb els principals actors de pau valencians (Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau de la UJI de Castelló, el Institut Interuniversitari de Pau i Desenvolupament (IUDESP) a la UJI i UA, Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb presència a València i La Vall d’Uixó, entre d’altres a identificar.

Ubicación: La Vall d'Uixó

Propuesto en nombre de: Associació Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Documents (3)

Informe de viabilitat

La proposta es considera viable per complir amb els requisits dels apartats 9.2 c) i 9.5 de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022. D’acord amb aquestes premisses, la seu del museu serà cedida per l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. Per tant, el cost econòmic estimat en la proposta correspon només a l’equipament interior del museu.


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
No hi ha fites definides