Tornar

CV–201: La Marina Alta. Projecte de servei públic de transport la Marina Alta

José Ramiro Pastor - MANCOMUNITAT CULTURAL DE LA MARINA ALTA José Ramiro Pastor - MANCOMUNITAT CULTURAL DE LA MARINA ALTA  •  29/05/2021  •  Comarques Centrals  • 

Projecte de Servei Públic de transport de la Marina Alta
Projecte de Servei Públic de transport de la Marina Alta

Codi de proposta d'inversió: 665 

La Marina Alta, formada per 33 municipis i 3 EATIMS, amb una població censada de 178.203 habitats (Cens del 2020) i que s'incrementa de manera exponencial en temporada turística, és una comarca sense un transport públic d'autobusos que connecte de manera regular les poblacions de costa amb les de l'interior.

La Conselleria d'Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori, redactà, en l'any 2019, el Projecte "CV-201: La Marina Alta". Un projecte de servei públic de transport  destinat a fomentar un sistema assequible, accessible i sostenible per a tota la ciutadania.

Aquest projecte marca les següents línies, tant per a dies laborables com diumenges i festius:

– Línia 1:  Pego – El Poblets– El Verger – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia.

– Línia 2: Calp – Benissa – Teulada Moraira – Gata de Gorgos – Pedreguer – Hospital Comarcal – Dénia

– Línia 3: Benissa – Senija – Llíber – Xaló – Alcalalí – Parcent – Benigembla – Murla – Venta del Zurdo – Orba

– Línia 4: Orba – Tormos – Sagra – El Ràfol d'Almúnia – Benimeli – Sanet i els Negrals – Beniarbeig – El Verger – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia

– Línia 5: La Vall de Laguar – Orba – Benidoleig – Pedreguer – Beniarbeig – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia

– Línia 6: Benissa – Teulada Moraira – El Poble Nou de Benitatxell – Xàbia

– Línia 7: Calp – Moraira – Teulada

– Línia 8A:  Dénia – Hospital Comarcal – La Xara – Jesús Pobre – Gata de Gorgos – Xàbia

– Línia 8B: Dénia – Hospital Comarcal – La Xara – Jesús Pobre – Gata de Gorgos – Xàbia – El Poble Nou de Benitatxell

– Línia 9: Orba – Tormos – Sagra – Pego

– Línia 10: Castell de Castells – Benigembla – Murla – Venta del Zurdo – Orba

– Línia 11A:Planes – La Vall de Gallinera – L'Atzúbia Forna – Pego

– Línia 11 B:  Planes – Catamarruc – Margarida – La Vall d'Alcalà – La Vall d'Ebo – Pego

Enllaç al projecte complet.

Des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta es considera que aquest és un projecte fonamental per a la vertebració del territori i posada en valor del món rural, a més de ser una clara mesura antidespoblament.

Ubicació: Alcalalí, l'Atzúbia Forna, Beniarbeig , Benidoleig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, Dénia, Gata de Gorgos, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Pego, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Ràfol d'Almúnia, Sagra, Sanet i els Negrals, Senija, Teulada Moraira, Tormos, La Vall d'Alcalà, La Vall d'Ebo, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, El Verger, Xaló, Xàbia, Jesús Pobre, La Xarxa i La Llosa de Camatxo.

Proposat en nom de: Mancomunitat Cultural de la Marina Alta

Informe de inviabilitat

La proposta és considerada inviable per la següent causa de l’apartat 9.2 c) de l'Annex I Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participaci ciutadana per a l’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022: - Tractar-se d’un projecte assumit prèviament pel departament competent. Actualment es treballa en aquesta actuació. Es troba aprovat el projecte de servei públic CV-201 La Marina Alta, el pressupost de la qual és de 6.950.201,70 € per a un termini de 10 anys amb inici previst al llarg de 2022-2023. El nou mapa concessional del servei regular de transport interurbà de viatgers per carretera garanteix al 100% dels municipis de la Comunitat Valenciana. Un servei públic de transport i la connexió dels nuclis de població amb nodes de centralitat, garantint l'accessibilitat a equipaments i infraestructures de vertebració social i territorial. Així mateix potencia la intermodalitat i millora la qualitat del servei minimitzant temps de viatge, coordinant línies i horaris, etc.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  15/06/2021 12:39:49

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques Centrals", només són necessaris 150 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  2 vots  | 
  2
  0
  Sense respostes
  No hi ha fites definides