Tornar

Escola infantil de 1r cicle a Vinaròs. Redacció del projecte + construcció

Mirella Extrem Membrado Mirella Extrem Membrado  •  28/05/2021  •  Comarques costaneres del Nord  • 

"Nou" edifici de l'escoleta infantil construïda
"Nou" edifici de l'escoleta infantil construïda

Codi de proposta d'inversió: 630 

Vinaròs, capital del Baix Maestrat, va perdre l'única escola infantil de gestió pública que tenia (ubicada a la costa nord, zona quatre camins) fa uns 20 anys. Des de llavors, la nostra ciutat que compta amb vora 30.000 habitants, va projectar i construir una edificació fora del nucli urbà, propera a la N340-B (km 1053, 5; aproximadament), que no s'ha arribat ni a moblar ni estrenar. Esta edificació s'ha deixat perdre i a dia d'avui es troba abandonada, desvalisada, amb moltes pindades, etc. 

La nostra ciutat any rere any rep nous infants tant pels natalicis com per l'arribada de famílies provinents d'altres poblacions pels moviments migratoris. És per aquest motiu que hi ha una manca d'inversió educativa enfocada a ofertar un servei d'atenció als infants des dels 4 mesos aproximadament (moment què s'acaba el temps de baixa per cura d'un recent nascut) fins els 2/3 anys, edat amb la qual ja poden matricular a les xiquetes i xiquets als centres educatius de 2n cicle o a les aules de 2 anys públiques que ha creat la Conselleria d'Educació en els últims anys. 

Per a fomentar la natalitat entre la població jove vinarossenca i facilitar la conciliació laboral-familiar per a aquelles famílies que no puguen fer front a les despeses de la cura dels infants en centres privats, cal invertir en noves infraestructures educatives públiques dissenyades amb seny, properes a la població per a facilitar conèixer l'entorn de la nostra població pels més petits i reduir la petjada de carbó que supose el desplaçament cap a aquest espai i la llar. Un centre integrat a la vida de la nostra ciutat. 

Informe de inviabilitat

La present proposta és inviable d'acord amb el que disposa l'apartat 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022, ja que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ja disposa d'una via per a articular aquest tipus d'inversions en infraestructures educatives. D'acord amb el que disposa l'article 7.1 del Decret llei 5/2017, de 20 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableix el règim jurídic de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, l'ampliació, l'adequació, la reforma i l'equipament de centres públics docents de la Generalitat, són les administracions locals interessades les que formulen la sol·licitud d'adhesió dirigida a la conselleria amb competència en matèria d'educació, a fi d'adherir-se en aquest programa.

No hi ha fites definides