Tornar

Mou-te amb el màdel

Ricard Sentandreu Sebastian Ricard Sentandreu Sebastian  •  27/05/2021  •  Comunitat Valenciana  • 

Fotografía d'un partit de màdel del passat Circuit Intercomarcal
Fotografía d'un partit de màdel del passat Circuit Intercomarcal

Codi de proposta d'inversió: 399 

Proposta de promoció d’iniciació a la pràctica esportiva mitjançant el màdel

Es tracta de dissenyar i realitzar un programa d’impuls i promoció del màdel com a pràctica esportiva vinculada a la cultura de nostre territori en general, i a la pilota valenciana i al pàdel en particular.

L’objectiu principal és fomentar la pràctica esportiva a través d’una modalitat de pilota a mà innovadora, divertida i fàcil de practicar per a tots els públics.

A més a més, també persegueix:

 • La promoció de la pràctica de la pilota a mà per a gent d’edat, gènere i capacitats físiques diferents mitjançant una activitat lúdica i saludable.
 • Reforçar i actualitzar la identitat valenciana pel què fa a aquesta pràctica esportiva i cultural singular i autòctona.
 • Donar a conèixer el territori valencià, la cultura i la llengua, impulsant el turisme actiu de proximitat.
 • Diversificar i visibilitzar el joc de pilota a mà, no només com a esport sinó com a oci saludable, alternatiu i assequible, donat el baix cost que requereixen la majoria de les seues modalitats.

*Al document adjunt es descriuen els diferents elements que formen la proposta, així com una presentació d'aproximació a la modalitat del màdel. 

Documents (1)

Informe de inviabilitat

La proposta és considerada inviable per la següent causa de l’apartat 9.2 c) de l'Annex I Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s’estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participaci ciutadana per a l’elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022: - Anar en contra de l’ordenament jurídic. S’analitzarà si existeix alguna normativa contrària a la proposta. La pràctica del màdel no disposa, pel moment, del reconeixement com a esport o activitat física, de conformitat amb el que estableixen els articles 23 i 24 de la Llei 2/2011, de 22 de març, de l’esport i l’activitat física de la Comunitat Valenciana. Considerant les competències que la Llei 2/2001 atribueix a la Generalitat en matèria esportiva, així com les atribucions que el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, atorga la Conselleria competent en matèria d’esport, la proposta de promoció de l’activitat sol·licitada no pot actualment realitzar-se per estar fora de les competències esportives de la Generalitat. Obtingut el reconeixement com a activitat física o esportiva, la promoció del màdel podria incorporar-se als diferents programes de promoció de l’activitat física i esportiva, que ja finança la Conselleria competent en matèria d’esport (Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, Programa Esport a la l’escola, o altres).

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  27/06/2021 13:42:54

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comunitat Valenciana", només són necessaris 300 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  1 vot  | 
  1
  0
  Sense respostes
  No hi ha fites definides