Tornar

Adquisició del Molí dels Alters (Poble Nou - València)

maria_maryland maria_maryland  •  25/05/2021  •  Comarques de l'Horta  • 

Molí dels Alters
Molí dels Alters

Codi de proposta d'inversió: 325 

En Poble Nou es conserva un dels pocs molins que queden en peu a l'horta de València. Actualment és propietat privada i està deteriorant-se ràpidament.

Seria fantàstic que s'adquirira aquest edifici, un testimoni de la vida en l'horta, per tal de rehabilitar-lo i poder ubicar en ell un museu on poder descobrir com era eixa vida i com s'està transformant.

Per altra banda, es podrien utilitzar les dependències de la casa dels moliners (al mateix edifici) per a habilitar un centre social destinat a majors, joves i xiquets, amb biblioteca i espais per a activitats culturals. Poble Nou, a hores d'ara, no disposa de cap equipament que fomente la relació i participació dels veïns i veïnes i, en una població sense nucli urbà i un caràcter tan dispers, la creació d'un ajudaria molt a la cohesió dels seus habitants.

Informe de viabilitat

La present proposta es considera viable per complir amb els requisits establits en els apartats 9.2 c) i 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022. La proposta considera tres actuacions: compra de l'immoble conegut com Molí dels Alters, rehabilitació i ús cultural que necessitaria d'un projecte cultural de gestió pública o privada. Tenint en compte que el terme d'execució és en els exercicis pressupostaris de 2022 i 2023, es proposa la reformulació per a la seua viabilitat consistent en l'adquisició de l'immoble, si existeix possibilitat de transacció i que serà una inversió contemplada en el capítol VI de despesa i al seu torn la licitació del Pla Director que diagnosticarà l'estat de conservació actual de l'edifici, l'adequació a usos corrents i les actuacions crítiques pendents a escometre. El procediment que es durà a terme consistirà previsiblement en: -Taxació i compra de bé immoble. -Encàrrec i redacció del Pla Director i documents necessaris d'estudi, d'ús, necessitats, actuacions, etc. amb el límit del cost previst de la proposta. Aquesta actuació ROMANDRÀ CONDICIONADA a que es produïsca l'efectiva adquisició de l'immoble.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  22/06/2021 11:49:43

  Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques de l'Horta", només són necessaris 200 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

  3 vots  | 
  3
  0
  Sense respostes
  • MANUEL

   L'Associació Cultural l'Horta de Valéncia recolza la restauració del Molí dels Alters de Poble Nou.

   1 vot  | 
   1
   0
   Sense respostes
   • majobiel

    Hola. Voldria saber si hi ha manera de saber quants vots porta cada proposta en aquesta fase. Gracies.

    Sense vots  | 
    0
    0
    Sense respostes