GVAPARTICIPA

Tornar

Jovebus

Gianna Gianna  •  20-05-2021  •  Comarques Centrals  • 

bus-tram-denia.jpg
bus-tram-denia.jpg

Codi de proposta d'inversió: 159 

Avui a dia, degut a les característiques de la zona (la Marina Alta, Alacant), molts joves es veuen obligats a desplaçar-se en transport públic de manera recurrent, a més, el preu ja regulat i fix del transport (en aquest cas, l'autobús) es converteix en una gran despesa mensual per a moltes famílies d'aquests joves que fan un ús molt habitual del transport interurbà al mes. 
Per aquestes raons, proposem un bonus de transport per als joves, el qual suposarà un cost del 20% del preu actual (1'35€) i que estarà físicament inclòs en una targeta que serà atorgada al jove que justifique el seu desplaçament amb les següents causes: estudis (ha de vindre amb justificant oficial que donat pel centre on estudia), extraescolars (com esports, estudis a centres d'idiomes, centres d'estudis musicals o centres d'estudis de qualsevol tipus (en tots s'ha de donar una justificació oficial)). La franja d'edat per poder adquirir aquest bonus serà de 12-26 anys ambdós inclosos.

Aquest bonus es desenvoluparia a la comarca de la Marina Alta, Alacant, i pertanyeria a la línia d'autobús que actua com a tren: Dénia-Teulada.

Aquesta proposta no tan sols causaria un gran impacte en l'economia de moltes famílies que, com ja hem dit abans, seria un gran estalvi de diners, sinò que augmentaria l'ús del transport públic i d'aquesta manera disminuiria la contaminació que els automòbils proporcionen a l'ambient. A més a més, aquest plantejament oferiria un desplaçament més accessible per als joves que es desplacen per estudis.

Gràcies per llegir el nostre suggeriment,  amb el qual pretenem que molts joves com nosaltres resulten beneficiats.

Informe de inviabilitat

Esta proposta es considera inviable segons els criteris 9.2c i 9.5c de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'establixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022. - La proposta està ASUMIDA dins dels programes de execució general de la Generalitat. Existeix un projecte per a ampliar la cobertura del Carnet Jove, per tal de abaratir el transport.


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
 • rauldeniainf

  La verdad que para los que los que vivimos en poblaciones alejadas de las capitales y/o de poblaciones donde se centralizan actividades se hace necesario disponer de este tipo de bonus para que el coste mensual de desplazamiento no se dispare.

  Sense respostes
  • Avatar admin
   Administrador de los presupuestos participativos #1  •  25/05/2021 15:44:46

   Hola Gianna!
   Hem vist el projecte que has presentat, agraïm la teva participació 👍

   La proposta ‘’Play-Bus’’ i la proposta " Ayudas para transporte de ciclos formativos", són molt semblants. Us proposem animar-vos a contactar i fer un projecte conjunt per poder trobar més suports i complementar-vos.

   Recorda que tens fins al dia 30 de maig per acabar teua proposta.

   Gràcies per participar al GVA Participa!👍

   Sense respostes
   No hi ha fites definides