Tornar

Infermeries als Centres Educatius

Consell Valencià de la Joventut Consell Valencià de la Joventut  •  18/05/2021  •  Comunitat Valenciana  • 

Codi de proposta d'inversió: 101 

Els centres educatius amb un nombre elevat d'alumnat i professorat, 500 o més, que tinguen un lloc habilitat on treballar una persona especialitzada en infermeria per tractar els casos que es donen per a aquesta atenció als centres.

La infermeria a la que fem referència en aquest projecte pensem que és necessària perquè als centres hi ha moltes persones i romanen alli moltes hores que en molts moments necessiten d'una assistència especialitzada i han d'anar fora del centre i previament cal avisar a les families perquè es facen càrrec i porten a l'alumnat al centre sanitari o oncorresponga.

El plantejament del nostre projecte inclou el contractar a una persona sanitària que poguera fer-se càrrec de moltes incidències que ocorren als centres educatius i que segurament podrien solucionar-se així, sense molestar a ningú i afavoririen la salut i les molèsties i patiments de la comunitat.

Els ciutadans beneficiats d'aquest projecte son l'alumnat, el professorat, el personal de serveis (conserges i administratius dels centres) i per descomptat les families, que podrien estar més tranquil·les i gaudir més del dia a dia.

Els resultats que esperem són que disminuisca el risc de patiment de les persones que han tingut algun incident, que les families no hagen de deixar el seu lloc de treball per recollir l'alumnat, que no estem cridant per telèfon de forma continuada i no troben a ningú a casa o ningú que pot atendre'l i portar-lo a un centre, i que xicotets accidents que es podrien solucionar ràpidament no costen tant de temps de resoldre'ls. O siga, més eficàcia en les gestions per subsanar de vegades incidents que no caldria tanta atenció si tinguérem a una persona especialitzada.

També açó afavoriria l'assitència a classe i evitar pèrdues de continguts.

Es contractaria a personal especialitzat  i disminuiria l'atur, A més les empreses on treballen les famílies guanyarien en rendibilitat, ja que moltes vegades falten al treball per haver d'anar a fer-se càrrec de l'alumnat.

Pel que respecta a la sostenibilitat del projecte s'estalviaria l'us de mitjans de transport particulars i per tant menys contaminació, menys diners gastats i més rapidesa en l'assistència inmediata  i menys visites als centres de salut.

La localització del projecte seria el País Valencià i en els centres educatius que tinguen un nombre d'alumnat superior a 500 persones, ja que en centres més menuts no seria viable, ja que el nombre d'incidents és menor.

Pensem que es un projecte molt convenient i que l'impacte que esperem és que siga molt positiu per a la salut de l'alumnat i en general, a la comunitat escolar, ja que se solucionarien molts problemes que hi ha ara i afavoriria la millora en la salut de tota la comunitat. També aquesta persona podria organitzar cursos de primers auxilis, per exemple, o executar projectes sobre la salut (alimentació, bones postures, etc.), o siga, traslladat a l'alumnat i professorat aspectes millorables per tenir una vida sana i saludable i poder gaudir d'unes millors condicions.

Ubicació: Tota la Comunitat Valenciana

Documents (1)

Informe de inviabilitat

La proposta es considera inviable per la següent causa establida en els apartats 9.2 c) i 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022: - El tipus de despesa que produïsca la proposta haurà d’afectar els capítols pressupostaris II (Compra de béns comuns i despeses de funcionament), IV (Transferències corrents en concurrència competitiva) i VI (Inversions reals). La proposta implica directament la dotació de personal per a cobrir aquest nou servei, afectant d’aquesta manera al capítol I del pressupost de despesa de la Generalitat (Capítol I).

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
  • Administrador #7  •  25/06/2021 10:32:51

    Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comunitat Valenciana", només són necessaris 300 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

    1 vot  | 
    1
    0
    Sense respostes
    • Administrador de los presupuestos participativos #1  •  28/05/2021 10:35:31

      Hola Consell Valencià de la Joventut!

      Hem vist el projecte que has presentat, agraïm la teva participació 👍 Revisa si la proposta entra en almenys un dels capítols d’inversió que corresponen al pressupostos participatius de GVA (Cap. II, Cap. IV, Cap. VI)

      Recorda que tens fins al dia 30 de maig per acabar teua proposta.

      Gràcies per participar al GVA Participa! 👍

      Sense vots  | 
      0
      0
      Sense respostes
      No hi ha fites definides