Tornar

El teixit associatiu no està sent recolzat com deuria.


Codi de la iniciativa: GVA Participa-2023-02-534

Millorar el sistema de finançament a les entitats ciutadanes.

Fa l'efecte que a la Comunitat Valenciana (però no sols ací, en tota Espanya) es vol acabar amb l'associacionisme. No ho diem nosaltres, ho diuen alguns experts:

https://fundaciohortasud.org/mirades-enrique-deltoro/

Pensem que cal obrir el debat de millorar les convocatòries de subvencions i pensar en:

- augmentar les convocatòries de subvencions, multiplicar-les per 2 o 3, ja que amb la crisi que hi ha, les entitats haurien de ser reforçades en tots els àmbits per a poder millorar en els serveis i projectes que duen a terme.

- deixar de fer que les entitats es presenten any rere any a concurrències competitives, si sempre són les mateixes, i facilitar-los altres fórmules més directes de finançament de les seues entitats.

- finançar a les entitats per la seua estructura.  La llei d'associacions és clara, i planteja en el seu preàmbul que el teixit associatiu és fonamental per a la democràcia. I la llei de subvencions no obliga a aquest sistema, permet uns altres. Podríem analitzar per exemple la convocatòria a entitats juvenils d'INJUVE, que si finança, sobre la base del projecte dels dos anys anteriors, una estructura associativa determinada i no un projecte d'activitat. Perquè no s'estableix una línia de finançament a les estructures associatives fortes (federacions i associacions, que tinguen uns comptes sanejats i una estructura mínima i estable durant els últims anys, amb personal o disposades a contractar-ho), que incloga el personal (sense vincular-lo a projectes), i els locals (lloguers o compres) perquè les entitats es estabilizen i puguen fer millor la seua labor?

plantejar ja el finançament a entitats plurianualment. Es pot amb els contractes, perquè no amb les subvencions? No és tan desficaciat, les entitats quasi mai tenen projectes que duren un any, duren molt més. Algunes fan el mateix projecte durant 10 anys. Aquest punt hauria de fer-se obligatòriament amb totes les associacions que es presenten any darrere any a les concurrències competitives, i les guanyen per presentar projectes necessaris per a la ciutadania. Si després de 3 o 4 anys presentant-nos a una concurrència, no se'ns facilita estabilitzar el projecte, el treball comença a perillar.

Esperem que aquesta iniciativa puga ajudar a obrir el debat i millorar el sistema actual. 

Aquesta iniciativa no té notificacions.
No hi ha fites definides