Tornar

Formació a docents en habilitats per a la convivència social

Fòrum Jove CV Fòrum Jove CV  •  25-10-2022  •    Sense comentaris

Codi de la iniciativa: GVA Participa-2022-10-515

Formació a professorat, junt amb professionals de joventut i especialistes en temàtiques necessàries, sobre estratègies per educar en valors i habilitats socials per a una convivència social tolerant.

RAONS

  • La formació que té i segueix rebent avui en dia el professorat, sobretot a IES, és insuficient quant a la qüestió educativa més enllà del contingut acadèmic, és a dir, la part personal i grupal.
  • La educació en valors, respecte, habilitats socials, rebuig del discurs d’odi, etc… recau, actualment en la Educació No Formal, ja que, a les aules, difícilment es treballen amb la suficient professionalitat i sensibilització que requereixen l’etapa de l’adolescència.

Objectius

  • Aconseguir la bona/màxima convivència saludable a les aules tenint en compte la realitat social actual.
  • Formar el professorat en estratègies de convivència per treballar a les aules de forma transversal.

Explicació

És necessari que el professorat de l’educació formal, a més de donar el contingut de la seua assignatura, siguen capaços també de formar en estratègies per treballar amb l’alumnat de manera transversal valors de respecte (rebuig del discurs d’odi), comunicació no violenta, habilitats socials, metodologia de treball en equip i participació. 

Per la cual cosa proposem que les professionals de joventut, junt amb professionals de cada àmbit a tractar (mediació, psicologia, sexologia,etc), puguen impartir formacions al professorat als IES per dotar-los d'aquests recursos i transformar la realitat des d’un espai com és la educació formal que ens assegura que arribe a la joventut.

RECURSOS

  • Contractació de qersonal qualificat per a executar aquestes formacions arran del País valencià.
  • Compromís amb Educació per tal de proposar la formació al professorat
Aquesta iniciativa no té notificacions.
No hi ha fites definides