GVAPARTICIPA

Logo de CONSUL

Tornar

Sociolingüistica per a tots

Vicent Vicent  •  26-05-2022  •    Sense comentaris

Codi de la iniciativa: GVAPARTICIPA-2022-05-448

Explicar, amb la major colaboració entre experts d'universitats possibles, la necessitat de fer cosses per el valencià. Tranmetre coneiximents sociolingüistics a tots.

La sociolingüistica és importantíssima per a tots. T'explica perquè algunes coses com són, o perquè es pareixen. Estem en un moment crític amb el valencià, cal explicar la importancia de la ciència en temes de llengua per separar-los de la política. Entre els jovens està prou solucionat però no en tots, i en el cas dels adults són als que més els fa falta i especialment als nouvinguts. és importantíssim crear un contngut capaç de difondres per tots els àmbits dels que disposa la GVA on s'explique: 
-que el valencià està en perill
-asertivitat lingüistica
-conceptes sociolinguistics
-Història de la llnegua, perque percibim x coses d'una forma o altra

-Facke news i atacs contra el valencià des de la premsa privada  ( https://www.youtube.com/watch?v=YIFbMUKPW6c )

-Exemple amb altres llengues minoritaries tant de l'estat espanyol com extrangeres, europees, etc.

Per fer-ho bé, caldria l'ajuda tant de filòlegs, com una anàlisis previa enquestant a la ciutadania sobre els temes a tractar. I que els filòlegs historiadors etc participen en l'elaboració de la graella de temes a tractar i enquestar. Siga com siga fer alguna serie de tv ambientada barrejada on s'expliquen de forma amena aquestos conceptes, documentals, triptics, llibres, materials per a l'aula, a les xarxes socials, demanar ajuda de influencers que al cap ia la fi són gent en contacte amb les generacions futures... fer una macro colaboració per aturar la mort del valencià.( on quan més catedràtics i unversitaris aporten el seu coneiximent millor)


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
    Aquesta iniciativa no té notificacions.
    No hi ha fites definides