Tornar

Assignar el 0,7% dels pressupostos participatius a la Cooperació Internacional

L'autor/a d'esta iniciativa considera que ja no ha de seguir recollint avals.
Revisa la seua explicació abans d'avalar-la.
És hora de cooperar
És hora de cooperar


Codi de la iniciativa: GVA Participa-2021-05-318

Dedicar tan sols el 0,7% dels pressupostos a la cooperació internacional és hui més necessari que mai per a poder acabar amb les pandèmies de la pobresa i la desigualtat.

Dedicar tan sols el 0,7% dels presupostos de la Generalitat a la cooperació internacional per a lluitar contra la pobresa global és una obligació legal continguda en la Llei Valenciana de Cooperació, a més d'una reivindicació històrica de les ONGD i un compromís internacional adquirit pels Governs... que encara no s`ha fet realitat.

Complir aqueix compromís és hui més necessari que mai per a poder acabar amb les pandèmies de la pobresa i la desigualtat.

Més de 1.100 milions de persones han eixit de la pobresa extrema des de 1990, però després de 20 anys consecutius de reducció, la pandèmia de coronavirus ha fet que 120 milions de persones a tot el món hagen passar a viure amb menys de 1,5 euros al dia, segons dades del Banck Mundial. La desigualtat creix sobre tot a les ciutats, i es mantenen altres causes que fan que augmente la pobresa com els conflictes enquistats i el canvi climàtic.

Per tot aixó, des de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, formada per cent entitats de tota la Comunitat Valenciana, demanem:

 • Que la Generalitat assigne el 0,7% dels pressupostos participatius autonòmics a la Cooperació Internacional per al Desenvolupament.
 • Que aqueixos fons es destinen de manera íntegra a les convocatòries públiques de subvencions, amb els següents percentatges:
  • 70% pera a Cooperació Internacional per al Desenvolupament
  • 15% per a Educació per a la Ciutadania Global
  • 15% per a Acció Humanitària

Iniciativa retirada per l'autor/a:

La presentamos aquí por confusión, porque nuestra intención era presentarla a los presupuestos participativos. Para futuras convocatorias, quizás sería conveniente explicar más claramente la diferencia entre una y otra modalidad. Nosotros al menos no hemos encontrado esa explicación, y hemos consultado a fondo la plataforma. Gracias de todas formas por la iniciativa.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
 • Administrador #7  •  27/05/2021 10:01:36

  Bon dia. El passat 11 de maig començàrem el procés participatiu dels primers pressupostos participatius de la Generalitat. Estem detectant que, molt probablement, algunes propostes que estan arribant-nos en els darrers dies, tenien la intenció de plantejar-se en eixe marc, en el dels pressupostos participatius. Vos recomanem que feu una consulta al següent enllaç: https://gvaparticipa.gva.es/budgets. Si efectivament la proposta que heu fet volia plantejar-se dins d'eixe procés, podeu replicar-la allí, en l'apartat corresponent. Teniu fins al 30 de maig per a fer-ho. Moltes gràcies per la vostra participació!

  1 vot  | 
  1
  0
  Sense respostes
  Aquesta iniciativa no té notificacions.
  No hi ha fites definides