GVAPARTICIPA

Tornar

Rehabilitació i lloguer de vivendes per a joves a Atzeneta del Maestrat.

ATZENETA
ATZENETA


Codi de la iniciativa: GVAPARTICIPA-2021-05-180

A mode de projecte pilot i com a iniciativa per a combatre el despoblament, es proposa un banc de vivendes públic per a llogar a persones joves que vulguin establir la seua residència a Atzeneta.

A Atzeneta del Maestrat, de la mateixa manera que a la majoria de municipis rurals amb risc de despoblament, comptem amb un gran nombre de cases velles, inutilitzades i pràcticament abandonades; al mateix temps que l’oferta de vivendes, condicionades i aptes per a viure, per al lloguer és pràcticament inexistent.

Per aquests  motius la possibilitat de persones i famílies joves d’establir a Atzeneta la seva residència habitual queda pràcticament condicionada a la propietat, bé personal o bé familiar, d’una casa, incidint, directament i de mode ben negatiu, al despoblament.

Per tal de superar aquesta situació es proposa, a mode de projecte pilot per la seva potencialitat per a altres zones amb característiques similars, la creació d’un banc de vivendes públic per al lloguer, a preus assequibles, a persones joves que pretenguen establir la residència habitual i desenvolupar els projectes vitals a Atzeneta, a partit de l’adquisició i rehabilitació de cases velles.


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
 • David Segarra Ciprés

  Per a joves i no tan joves. Que alguns tenim ja els 40 anys fets i ens encantaría viure a pobles, crear estudis de disseny/dibuix, llibreries, tendes, etc. a banda de viure als pobles i no hi han ajudes. De fet, la meua parella i jo vam anar fa dues setmanes a veure vivendes i baixos per estudiar la viabilitat de fer un projecte de vida allí i ens va decebre molt el que vam trobar i això que ens encanta Atzeneta.

  Sense respostes
  • Avatar admin
   Administrador #7  •  18/05/2021 13:03:55

   Bon dia. Recentment hem arrancat el procés participatiu dels primers pressupostos participatius de la Generalitat. Estem detectant que, molt probablement, algunes propostes que estan arribant-nos en els darrers dies, tenien la intenció de plantejar-se en eixe marc, en el dels pressupostos participatius. Vos recomanem que feu una consulta al següent enllaç: https://gvaparticipa.gva.es/budgets. Si efectivament la proposta que heu fet volia plantejar-se dins d'eixe procés, podeu replicar-la allí, en l'apartat corresponent. Moltes gràcies per la vostra participació!

   Sense respostes
   Aquesta iniciativa no té notificacions.
   No hi ha fites definides