GVAPARTICIPA

Tornar

Qualitat de la televisió valenciana

197_raul 197_raul  •  04-02-2021  •    19 Comentaris  • 

Hola, soc Raül, un jove de 23 anys que es dedica al mon de l'art. Quan es va tancar Canal 9 en 2013 vaig sentir que ens van arrabassar una part important de la nostra cultura, pero la televisió valenciana era un membre gangrenat i el millor era amputar-ho. Per això, quan es va anunciar que es tornaria a llançar una nova televisió valenciana de qualitat la meua alegria va ser majúscula, per fi ens tornaven quelcom que era nostre, per fi es tornava a fer una gran inversió en cultura. Però, quan es va obrir Apunt, tot va ser literalment igual, una programació gens interessant, enxufisme i ningú a València consumint la televisió valenciana.

Però perquè? No hi ha gent a València que puga crear un contingut de qualitat? Serà que la nostra llengua anul.la d´alguna forma extraña el flux de bones idees? Será l'altitud? No ho sé, però em fa molta pena; em fa pena vore actors anat-se en dotzenes a altres comunitats per a treballar mentres els mateixos quatre actors interpreten tot el que es fa a València, em fa molta pena que ens tiren a la cara el mateix programa d´esketches que es feia fa anys (Socarrats, Autoindefinits, Destarifo), em fa molta pena veure com a la televisió catalana es llancen continguts de qualitat mentres aquí seguim donant-nos colps al pit per L´alqueria Blanca com si fos La casa de papel, en resum, hem fa molta pena que es puga fer una televisió de qualitat a València i no es faci.

Llance aquest debat perque se que això no es un pensament aïllat, ho he parlat amb més gent i ningú veguem Apunt encara que ens encantaria i no se si es un tema generacional i no més ens passa la gent jove o si es una cosa que li passa a una majoria del poble valencià.

Comentaris (19)


Necesitas iniciar sesión o registrarte para comentar.
 • ARS

  ÀPUNT s'ha de mirar a l'espill de TV3 que sempre ha segut una televisió de qualitat, especialment amb la programació infantil i juvenil que es la que capta nous espectadors fidels (i son els que tenen prioritat a l'hora de triar que es veu a casa). Jo encara recorde el club super3 i els programes de música en català, es curiós que descobria grups de música valencians gràcies a TV3, quant ja vaig ser adolescent em pasí a veure magazins com el de Buenafuente i més endavant programes de debat. I per suposat els documentals i el cinema i sèries doblades en la nostra llengua era un luxe poder gaudir tot aixó. En la meua opinió s'ha de començar a construir per les bases amb programació atractiva per a una joventut que cada vegada veu menys la TV i mes les xarxes socials. I sempre sense perdre de vista el propòsit de transmetre un valors culturals i ètics que no tenen les TV privades.

  Sense respostes
  • davidjorques

   Totalment d'acord. Cal fer una revisió de l'estructura del contigunt i del personal. Encara s'afavoreix als antics treballadors de RTVV i no deixen espai per que els joves periodistes i creadors audiovisuals puguen liderar nous espais televisius amb criteris culturals actualitzats i atractius.

   Sense respostes
   • JoseIgnacio

    M'agrada la proposta. De fet sóc membre del Consell d ela Ciutadania d ela CVMC i ens agradaria poder comptar amb propostes ciutadanes per millorar els nostres mitjans de comunicació públics

   • olibaba

    ... i mal parlat, ben farcit de calcs del castellà. Vaja, que caldria una refundació de cap a peus.

    No troben periodistes i tècnics valencianoparlants i amb sentiment per la terreta que puguen fer un producte de qualitat? És que fins les el senyal de les freqüències de la ràdio és fluix, repetixen sempre les mateixes pel•lícules, vas al web i alguns vídeos (Agatha Christie, ahir mateix) no tenen àudio, la barra de programació a les tv's que ix a la part de dalt sovint està malament... Fa la impressió que no tenen ganes que la cosa arribe a bon port. Una llàstima. Cal: més finançament, més valencià (els castellanoaddictes tenen desenes de canals complets), un segon canal de tv i de ràdio, molt més contingut propi (sobretot infantil) i més renovació de la graella (això de reposar refregits d'Albena d'època Canal 9...)

    Sense respostes
    • Mar Pérez

     No he visto ningún programa interesante por más que lo he intentado. Una pena.

    • Teresa FAUS

     Totalment d'acord

     Sense respostes
     • Julio Francisco Bustos Martínez

      À Punt s'ha de posar "a punt", si més no en tema lingüístic perquè fa pena escoltar com parlen, sobretot els reporters...

      Sense respostes
      • Edgar

       Hola Raul,
       Creo que toda la puesta en marcha de a punt se hizo completamente desfasada. Fue gente de otra generación, volviendo a poner en marcha lo que había, un canal de televisión tradicional con el coste que tiene. Ese modelo esta en caída libre, y que se debería gastar el dinero que se tenga en generar contenido que se pueda ver a través de la web, o cualquier plataforma mas que para emitirlo en un canal de televisión. Aunque sea caro yo preferiría que se hicieran unas pocas series / películas buenas y que se emitieran donde sea que en tener 1 o 2 canales de televisión + radio emitiendo todo el día con muy poca audiencia. Seria mas parecerse Movistar en vez de a TVE o TV3.
       Informativos etc los podría cubrir RTVE.
       Un saludo

       Sense respostes
       • Mgd

        Totalment d'acord amb tu i no soc tant jove. En tinc 54 i em dóna molta ràbia haber de malbaratar els nostres diners en mitjans de tan baixa qualitat

        Sense respostes
        • olibaba

         Molts castellanoparlants fan boicot actiu a tot el que no siga en castellà. I d'estos n'hi ha a punta pala. Suma-li que els valencians, en general, són meninfots, passen de tot el de la terra. Ara, es deixen impressionar per qualsevol pijo madrileny o folklòrica andalusa. Acastellanats i flamencs. Afegeix-li que al sud molts fins i tot et discutixen que siguen valencians. Provincialisme, autoodi, castellanització galopant (sobretot entre els joves via xarxes socials). I, damunt, crec que molts dels treballadors d'À Punt no es creuen el producte que han de posar en valor. De vegades, en els esports, per exemple, fan una televisió -i ràdio- que sembla comarcal més que d'un territori de cinc milions. A TV3 molta plantilla de vocació de fer una tv amb ambició de país. Ací, ni de regió de segona. A més, sovint els propis locutors xarren en castellà (quan hi ha alguna errada i connecten el senyal abans d'hora) + col•laboradors i entrevistats castellans a més no poder + un valencià mal escrit

         Sense respostes