Tornar

Programes d'Educació Emocional

Sura Associació. Escola de 2a Oportunitat Sura Associació. Escola de 2a Oportunitat  •  30/05/2021  •  Comarques de l'Horta  • 

IMG-20160929-WA0043.jpg
IMG-20160929-WA0043.jpg

Codi de proposta d'inversió: 865 

Creació de programes d'Educació Emocional de manera extraescolar a xiquets, xiquetes  i joves per tal de dotar-los de competències emocionals.  

L’educació emocional està considerada com a una de les innovacions pedagògiques dels últims anys, que té per objecte donar resposta a les necessitats socials que no queden suficientment ateses en altres àmbits, també en l'acadèmic.
L’educació té com a finalitat última, el desenvolupament humà per fer possible la convivència i el benestar de les persones, és a dir, ha de preparar per a la vida.Quan parlem de desenvolupament humà, necessàriament parlem de prevenció dels factors que el poden dificultar: prevenció de la violència, de l’ansietat, l’estrés, el fracàs escolar, el consum de drogues, distints comportaments de risc, etc. Problemàtiques totes elles que afecten les societats actuals, als i les nostres xiquetes i joves.
Considerant que no podem aconseguir el ple desenvolupament dels nostres xiquets, xiquetes i joves sense tindre en compte també, la vessant afectiva, és important apostar per incloure l'educació emocional no com a un contingut transversal, sinó, amb la importància i el temps necessari, com a mínim, durant l'ensenyament obligatori.
L’educació i la formació són factors essencials per al desenvolupament i promoció personal de l’individu. El nivell formatiu aconseguit pels ciutadans i ciutadanes resulta crucial per a l’assentament d’un model de creixement econòmic basat en el coneixement, que assegure un desenvolupament sostenible i una major cohesió social. En definitiva, la formació dels membres de la societat és un element clau tant en el desenvolupament individual com en el benestar col·lectiu, doncs possibilita que l’individu puga comprendre la realitat en la qual viu de manera democràtica i així comprometre’s a contribuir en la millora de la societat.
Les evidències empíriques mostren els grans beneficis personals i socials de l'educació emocional, fins al punt que s'ha arribat al convenciment de que aquesta constitueix un important predictor de l'èxit a la vida i el benestar psicològic general.
 

Proposat en nom de: Sura Associació. Escola de 2a Oportunitat

Documents (1)

Informe de inviabilitat

La propuesta se considera inviable por la siguiente causa del apartado 9.5 c) del Anexo I de la Resolución de 3 de mayo de 2021, de la consellera de Participación, Transparencia, Cooperación y Calidad Democrática, por la que se establecen los requisitos, plazos, procedimiento y calendario del proceso piloto de participación ciudadana para la elaboración de los primeros presupuestos participativos de la Generalitat para el ejercicio 2022: - Tratarse de un proyecto asumido previamente por el departamento competente. Ya viene siendo asumida dentro de las acciones y programas que promueven la educación intercultural y en valores, desarrollados por entidades privadas sin ánimo de lucro, por medio de la ORDEN 60/2016, de 23 de septiembre, de la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte, por la que se aprueban las bases reguladoras de las subvenciones destinadas a acciones, programas y materiales educativos desarrollados por entidades privadas sin ánimo de lucro de la Comunitat Valenciana. También se recogen como requisitos de los proyectos de investigación e innovación educativa, regulados en la ORDEN 31/2016, de 4 de julio, de la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte, por la que se aprueban las bases reguladoras de las subvenciones y asignaciones económicas para la realización de proyectos de investigación e innovación educativa en centros educativos no universitarios sostenidos con fondos públicos de la Comunitat Valenciana, en la base decimosegunda, comprendidos como las características de Participación e Inclusión, que necesariamente han de presentar estos proyectos para ser aprobados. Asimismo, el personal docente recibe formación sobre estas materias por medio del CEFIRE, y la DG de Inclusión Educativa pone a su disposición recursos sobre los temas que se comentan, tanto en el portal REICO (Recursos de Igualdad y Convivencia), como en los recursos educativos a disposición de la comunidad educativa, a través de su página web: https://ceice.gva.es/va/web/inclusioeducativa/inici.

No hi ha fites definides