Tornar

Un pati accessible, natural i sensorial en un centre d'educació especial

AMPA Col·legi Educació Especial Castell Vell AMPA Col·legi Educació Especial Castell Vell  •  28/05/2021  •  Comarques costaneres del Nord  • 

Somiant un pati millor.jpg
Somiant un pati millor.jpg

Codi de proposta d'inversió: 525 

El col·legi públic d'educació especial Castell Vell de Castelló de la Plana necessita transformar el seu pati en benefici de l'alumnat. És un repte, atés que és un projecte pioner en els centres d'educació especial, perquè no només és un procés de naturalització sino d'adaptació a les necessitats personalitzades de l'alumnat del centre.

Actualment el pati del centre és gris, de formigó, gens estimulant, sense ombres i sense espais que donen peu a una connexió amb la natura. L'alumnat no troba al·licients ni estímuls que conviden al descobriment, la interacció i la comunicació. Necessitem un pati natural, viu, actiu, coeducatiu, inclusiu i amb zones d'estimulació natural. 

L'alumnat del centre presenta necessitats personalitzades derivades de desordres sensorials, com ara necessitat de molt de moviment, d'estimulació amb diferents textures, selecció de determinats sorolls, control de la quantitat de llum rebuda... no atendre aquestes necessitats provoca en l'alumnat crisis sensorials amb conductes inadequades o disruptives greus que fan que aquests no es troben bé i afecten el seu benestar. 

Per això és necessari dotar el pati de racons i espais que cobrisquen totes les seues necessitats:

- Un racó de relaxació/integració sensorial amb gronxadors i hamaques, ombres naturals i diferents textures amb materials sostenibles. 

- Un racó d'estimulació vestibular i propioceptiva amb camins de troncs d'equilibri, lianes, escales, desnivells en el terreny però sempre accessible.

- Un racó d'animació lectora que convide a una lectura relaxada amb sensació de benestar en un entorn naturalitzat i d'estímuls controlats. 

- Un racó d'interacció social, amb taules de fusta i gespa que convide a compartir un espai proper a la natura i a desenvolupar habilitats socials i comunicatives.

La transformació del pati amb la creació d'aquestos racons està pensada per continuar el treball realitzat en les aules envers les àrees marcades per als centres d'educació especial, concebent el pati com un espai més d'aprenentatge, una prolongació de l'espai de les aules. 

Depossitem la nostra il·lusió i esperança en estos pressupostos participatius ja que d'altra manera es tardaria molts anys en dur a terme aquest projecte. 


 

Ubicació: C/Joaquín Sanchís Miralles, 1 Castelló de la Plana

Proposat en nom de: AMPA COL·LEGI EDUCACIÓ ESPECIAL CASTELL VELL

Informe de inviabilitat

La present proposta és inviable d'acord amb el que disposa l'apartat 9.5 c) de l'Annex I de la Resolució de 3 de maig de 2021, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'estableixen els requisits, terminis, procediment i calendari del procés pilot de participació ciutadana per a l'elaboració dels primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022, ja que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ja disposa d'una via per a articular aquest tipus d'inversions en infraestructures educatives. D'acord amb el que disposa l'article 7.1 del Decret llei 5/2017, de 20 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableix el règim jurídic de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, l'ampliació, l'adequació, la reforma i l'equipament de centres públics docents de la Generalitat, són les administracions locals interessades les que formulen la sol·licitud d'adhesió dirigida a la conselleria amb competència en matèria d'educació, a fi d'adherir-se en aquest programa.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
  • Administrador #7  •  15/06/2021 12:40:41

    Bon dia! Recordeu que en aquesta segona fase dels Pressupostos Participatius, en concret en les propostes destinades a "Comarques Costaneres del Nord", només són necessaris 100 avals. Una vegada superat aquest mínim de suports, no és necessari seguir avalant la proposta perquè passe a la fase d'avaluació. Moltes gràcies per la vostra participació! 👍

    3 vots  | 
    3
    0
    Sense respostes
    No hi ha fites definides